OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 23. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. december 18., péntek 09:30

Új lakások 5 százalékos áfája: nem mindegy, hogy előleg vagy részteljesítés számla lett már kibocsátva.
    Budapest, 2015. december 18., péntek (OTS) - Még meg sem száradt a tinta az új lakások áfa csökkentését előíró jogszabályon, az NGM téves jogértelmezéssel máris kihátrálna belőle.

    "Az új lakásokra már kifizetett, 27 százalékos áfával számított előlegeket nem érinti az áfa csökkentés, aki már idén leszerződött az új lakására és előleget is fizetett korábban, az csak a vételár maradék, jövőre esedékes részére érvényesítheti a kedvezményes, 5 százalékos áfát" - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI kérdésére.

Az NGM téved! Összekeveri az előleget a részteljesítéssel. Az előleget be kell számítani a végszámla összegébe. Így az előlegre megfizetett 27 százalék áfát is le lehet vonni a végszámla 5 százalékos áfájából.

Angyal József okleveles adószakértő,
36/20-942-9386
www.angyalado.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.