2015. december 18., péntek 09:30

Új lakások 5 százalékos áfája: nem mindegy, hogy előleg vagy részteljesítés számla lett már kibocsátva.
    Budapest, 2015. december 18., péntek (OTS) - Még meg sem száradt a tinta az új lakások áfa csökkentését előíró jogszabályon, az NGM téves jogértelmezéssel máris kihátrálna belőle.

    "Az új lakásokra már kifizetett, 27 százalékos áfával számított előlegeket nem érinti az áfa csökkentés, aki már idén leszerződött az új lakására és előleget is fizetett korábban, az csak a vételár maradék, jövőre esedékes részére érvényesítheti a kedvezményes, 5 százalékos áfát" - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI kérdésére.

Az NGM téved! Összekeveri az előleget a részteljesítéssel. Az előleget be kell számítani a végszámla összegébe. Így az előlegre megfizetett 27 százalék áfát is le lehet vonni a végszámla 5 százalékos áfájából.

Angyal József okleveles adószakértő,
36/20-942-9386
www.angyalado.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.