OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 23. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2010. május 20., csütörtök 10:20

Internetes ingó értékesítés: az APEH nem mond igazat!
    Budapest, 2010. május 20., csütörtök (OTS) - Tegnap az MTV Ma Reggel című műsorában Papp István APEH főosztályvezető kétségbe vonta, hogy létezne olyan eset, melyről a Magyar Nemzetnek nyilatkoztam: http://www.mno.hu/portal/713740

    Eszerint 10 milliós internetes kereskedelemből származó bevétel után jogkövetkezményekkel együtt 9 milliónál is több bírságot állapít meg az APEH.
http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/Ma%20Reggel.aspx

Papp István APEH főosztályvezető nem mondott igazat. Ennek alátámasztására közzéteszem azokat a dokumentumokat ( www.venusz-szoftver.hu ), melyek hitelesen alátámasztják állításaimat. Az első határozat-részlet arról szól, hogy az APEH átsorolja az ingó értékesítést önálló tevékenységből származó jövedelembe annak ellenére, hogy a magánszemélynek nincs adószáma.   A második határozat (már jogerős és végrehajtható) szolgáltatta a számpéldát és a 6-7. oldalon a törvénnyel való nyilvánvaló szembefordulást.

Aki a mai szja bevallási határnapon jogkövető magatartást tanúsít és még az utolsó napon ingó értékesítésként bevallja az internetes jövedelmét, az a közzétett dokumentumok szerint komoly APEH megtorlásra számíthat.

Akkor most adózzunk, vagy ne adózzunk?

Angyal József okleveles adószakértő, igazságügyi adó- és járulékszakértő
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.