2010. május 20., csütörtök 10:20

Internetes ingó értékesítés: az APEH nem mond igazat!
    Budapest, 2010. május 20., csütörtök (OTS) - Tegnap az MTV Ma Reggel című műsorában Papp István APEH főosztályvezető kétségbe vonta, hogy létezne olyan eset, melyről a Magyar Nemzetnek nyilatkoztam: http://www.mno.hu/portal/713740

    Eszerint 10 milliós internetes kereskedelemből származó bevétel után jogkövetkezményekkel együtt 9 milliónál is több bírságot állapít meg az APEH.
http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/Ma%20Reggel.aspx

Papp István APEH főosztályvezető nem mondott igazat. Ennek alátámasztására közzéteszem azokat a dokumentumokat ( www.venusz-szoftver.hu ), melyek hitelesen alátámasztják állításaimat. Az első határozat-részlet arról szól, hogy az APEH átsorolja az ingó értékesítést önálló tevékenységből származó jövedelembe annak ellenére, hogy a magánszemélynek nincs adószáma.   A második határozat (már jogerős és végrehajtható) szolgáltatta a számpéldát és a 6-7. oldalon a törvénnyel való nyilvánvaló szembefordulást.

Aki a mai szja bevallási határnapon jogkövető magatartást tanúsít és még az utolsó napon ingó értékesítésként bevallja az internetes jövedelmét, az a közzétett dokumentumok szerint komoly APEH megtorlásra számíthat.

Akkor most adózzunk, vagy ne adózzunk?

Angyal József okleveles adószakértő, igazságügyi adó- és járulékszakértő
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.


Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.