OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 23. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. november 12., kedd 09:23

A bajai videó trükkel próbálja megkerülni a NAV az Európai Unió Bírósága áfa ítéleteit. Szakmailag ugyanis teljesen hiteltelenek Horváth András NAV ellenőr állításai.
    Budapest, 2013. november 12., kedd (OTS) - A bajai videó ügyhöz hasonlóan egy színjátékhoz asszisztál megint a média. Korábban a www.angyalado.hu weblapomon jeleztem, hogy van egy aggályos része a 2014-es adócsomagnak: Az adó megállapításához való jog elévülése büntetőeljárás esetében a büntetőeljárás kezdő időpontjától annak jogerős befejezéséig nyugszik.

    Ennek hatályba lépése gyakorlatilag azt jelentené, hogy januártól kénye kedve szerint határozhatná meg adóügyekben az elévülési időt az adóhatóság. Erre a problémára felhívtam a figyelmét néhány országgyűlési képviselőnek és a nyilvánosság elé is tártam. Véleményem szerint az adóhatóság Horváth András NAV ellenőr nyilvánosság elé tolásával el akarja terelni a figyelmet a jövő héten végszavazásra kerülő, jogbiztonság szempontjából aggályos 151.§ -ról.

Horváth András NAV ellenőr állításai az okleveles adószakértő számára teljes mértékben hiteltelenek. Olyan adójogi tényállást minősít adócsalásnak, amire az Európai Unió Bírósága ítéletei leszögezték, hogy a NAV és a magyar bíróságok folytatnak téves nemzeti gyakorlatot az áfa levonás jogszerűtlen korlátozásával. A hiteltelen színjátékkal az adóhatóságnak csak az lehet a célja, hogy megkerülhesse az Európai Unió Bírósága ítéleteit, melyeket a magyar bíróságok már alkalmaznak a gyakorlatban. Ami most történik, az csak kommunikációs trükk. A NAV feljelentette saját magát, hogy elterelje a figyelmet a kialakulóban lévő totális adóhatósági diktatúráról.

Angyal József okleveles adószakértő, igazságügyi adó- és járulékszakértő
www.angyalado.hu

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.