OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 23. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. október 21., hétfő 10:15

A családi járulék kedvezmény januári igénybevételéhez nélkülözhetetlen az adóalap nyilatkozat kalkulációja
    Budapest, 2013. október 21., hétfő (OTS) - A családi adóalap kedvezmény csak akkor vehető igénybe év közben, ha a magánszemély nyilatkozik arról a munkáltatójának, hogy mekkora adóalapot vegyen figyelembe a családi adóalap kedvezménynél.

    Aki 2013-ban például havi 200 ezer forintot keresett az értelemszerűen 200 ezer forint adóalap csökkentést jelölt meg nyilatkozatában. Ha ez a magánszemély 2014-ben is ugyanezt az összeget jelöli meg, akkor meglepődve fogja tapasztalni, hogy nem fogja megkapni azt a 34 ezer forint családi járulék kedvezményt, amire egyébként jogosult lenne év közben is. A családi járulék kedvezmény 2014-es évközi igénybevételéhez nélkülözhetetlen az adóalap nyilatkozat kalkulációja. Például a havi 200 ezer forintot keresőnek havi 412 500 forint adóalap kedvezményről kell nyilatkoznia ahhoz, hogy már januárban hozzájusson a családi járulék kedvezményhez. Ennek kiszámításában segít a www.angyalado.hu weblapon található "Családi kedvezmény, Nettóbér 2013-2014" kalkulátor, amelyik segít kiszámítani azt az összeget, amelyiket a munkáltatónak adott nyilatkozatban meg kell jelölni. Ezentúl, a párkapcsolat megjelölése után segít meghatározni, hogy ki minősül 3 gyerekesnek olyan vitatott esetekben is, mint például élettársak esetében az "Én gyerekem, Te gyereked, Mi gyerekünk". Ez szükséges ahhoz, hogy amit a jogalkotó egyik kezével ad, azt a NAV a másik kezével ne vehesse vissza még azelőtt, hogy megkaptuk volna.

Angyal József okleveles adószakértő, matematikus (www.angyalado.hu)

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.