OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. április 2., kedd 13:25

E85 COMFORT
    Budapest, 2013. április 2., kedd (OTS) - Befejeződött az E85 Comfort projekt, amelynek célja etanolos autóelektronikai berendezés prototípusának kifejlesztése volt. A közel két évig tartó fejlesztés elegendő volt a Rubin Informatikai Zrt. számára ahhoz, hogy a modellezést követően működőképes prototípust hozzon létre. A fejlesztés Európai Uniós (ERFA) támogatásból valósult meg.

    A prototípus egy olyan célirányosan fejlesztett termék, amely problémamentessé teszi a bioetanol használatát benzines gépkocsikban. A termékfejlesztés a gödöllői Szent István Egyetem kutatóintézetének bevonásával történt. Az E85 Comfort olyan hazai gyártású adapter, amely alkalmassá teszi a benzinmotoros gépkocsikat E85 hajtóanyaggal és tetszőleges arányú benzin-alkohol keverékkel történő üzemelésre.
    "A 2011-ben indult projekt kitűzött céljait elértük, teljesítettük. E85 Comfort vezérlő automatikával a motorok jól reagálnak az eltérő körülményekre, a változó benzin- alkohol keverékre és a téli-nyári üzemre egyaránt. A projekt indulásánál a berendezés forgalmazására vonatkozó üzleti tervünket a bioüzemanyag kedvezményes adótartalmát biztosító uniós irányelvre alapoztuk. Időközben az üzemanyagokra vonatkozó hazai szabályozás megváltozott. Jelenleg az üzemanyagok közötti árkülönbség minimális, ezért a berendezés tömeges elterjedése várat magára. A környezeti szempontokat figyelembe véve az E85 Comfort megalkotásával tettünk egy lépést a "Zöld autózás" felé, amely szintén az eredeti célok között szerepelt."- mondta Zergi András projektvezető.
    A Rubin Informatikai Zrt a Magyar Bioetanol Szövetség tagja. A Szövetség folyamatos erőfeszítéseket tesz a bioüzemanyag népszerűsítésért, oktatásokkal és előadásokkal hívja fel a figyelmet arra, hogy nemzetgazdasági érdek a jól működő hazai bioetanol ipar kialakítása és további fejlesztése, mely logikus módon köthető össze a közlekedési ágazat zöldítésével és az EU-s károsanyag-kibocsátás terén tett vállalások teljesítésével. A Magyar Bioetanol Szövetség hangsúlyozza: az alternatív hajtási formákkal összehasonlítva az etanol legfontosabb előnye, hogy az erre történő átállás nem igényel nagy anyagi ráfordítást? az üzemanyaghoz szükséges alapanyag, az infrastruktúra, az átalakító elektronika adott? így azonnal végrehajtható. Ezen kívül fontos szempont, hogy a bioetanolos üzem teljes mértékben kielégíti a modern fogyasztói igényeket.

    A Rubin Informatikai Zrt. az E85 Comfort projekt záró előadását, 2013. március 6-án a Fáy András Közlekedésgépészeti és Műszaki Szakközépiskolában tartotta.


Rubin Informatikai Zrt.
1149 Budapest, Egressy út 17-21.
Telefon: +36 1 469 40 20
Fax: +36 1 469 40 29
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.