OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. február 28., csütörtök 16:19

Sikeresen lezajlott az Egészségügyi humánerőforrás monitoring projekt szakmai nyitó konferenciája
    Budapest, 2013. február 28., csütörtök (OTS) - 2013. február 26-án Budapesten került megrendezésre az Egészségügyi humánerőforrás monitoring projekt szakmai nyitó konferenciája. A rendezvényen dr. Paphalmi Rita, a projekt szakmai megvalósításáért felelős projektgazdája, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) elnöke köszöntötte a résztvevőket. Dr. Szócska Miklós Egészségügyért felelős államtitkár úr bevezető előadásában hangsúlyozta, hogy az egészségügyi humán erőforrás nyilvántartás tisztítása érdekében az ágazati vezetés kreatív pozitív ösztönzőket kíván bevezetni. A jelenleg zajló  adatgyűjtés, rendszerezés és egységesítés mellett a humán erőforrás monitoring rendszer a szervezeti kultúra és a képzési filozófia megváltoztatásához is hozzáadott értéket adhat, emellett alapvető információforrásként szolgálhat az emberi erőforrás tervezéséhez az egészségpolitikai döntéshozók számára. A továbbiakban a résztvevők egy nemzetközi kitekintés után részletesen megismerhették a projekt céljait, feladatait.

    
Az egészségügy rendszerében számos szervezet gyűjt az emberi erőforrásokhoz kötődő adatokat (pl. az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, valamint a Központi Statisztikai Hivatal) - az Egészségügyi humánerőforrás monitoring projekt keretében történik meg az érintett szereplők adatainak a korábbinál intenzívebb összerendezése és bekapcsolása a humán erőforrás monitoring rendszerbe, így megteremtve azt az ágazati monitorozó és döntéstámogató rendszert, amely a stratégiai beavatkozások alapját képező valid adatokat szolgáltathatja a későbbiekben.

A projekt eredményeként kialakuló egészségügyi humán erőforrás monitoring rendszer és kapcsolódó adattárház képes lesz az ágazati HR-stratégia kialakításának támogatására, továbbá lehetővé teszi az ágazati humánerőforrás jellemzők, trendek nyomon követését, az ezzel kapcsolatos intézkedések előzetes, számszaki modellezését, hatásvizsgálatát.

A projekt kiemelt célja a pályaelhagyás, illetve a külföldi munkavállalás volumenének és szándékának csökkentése. A projekt eredményeként kialakuló rendszer lehetőséget biztosít  a közép- és hosszú távú képzési szükségletek előre jelzésére, továbbá hazánkat is bekapcsolja a nemzetközi kölcsönös információ- és adatszolgáltatásba.

A projekt keretében az EEKH egy webes felületet hoz létre, amely alkalmas lesz arra, hogy az egyes szereplők informálódhassanak és információkat cserélhessenek az ágazati képzésekről, álláslehetőségekről, tendenciákról, azaz egy helyen jelenjen meg a kereslet és a kínálat. Az EEKH a célzott webes felület kialakításával és üzemeltetésével, valamint a kapcsolódó egészségügyi humánszolgáltatási rendszer előkészítésével megteremti az alapját az élő-működő egészségügyi munkaerő közvetítő, az úgynevezett HMR Clearing House rendszernek.

A projekt részeként megvalósul az egészségügyi szakdolgozók (a GYEMSZI által jelenleg fejlesztett) kötelező továbbképzési pontnyilvántartási rendszerének kiterjesztése a szabadon választható továbbképzések, valamint gyakorlati pontjainak nyilvántartására, illetve az elektronikus adatbázis és jelentőprogram kialakítására.

A TÁMOP 6.2.1-11/1-2012-0001. azonosítószámú "Egészségügyi humánerőforrás monitoring" című kiemelt projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával az Új Széchenyi Terv keretein belül kerül megvalósításra konzorciumi együttműködésben, melyben az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal a szakmai megvalósításért felelős projektgazda, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet a konzorciumi partner. A Támogatási Szerződésmegkötésére 2012. július 6-ánkerült sor.. A projekt két év alatt, 2014. május 31-ig valósítja meg céljait

Budapest, 2013. február 26.

    dr. Paphalmi Rita    
    elnök
    EEKH
            
Sajtókoordináció:
Lampert Dóra
ld@goby.hu
06 30 579 72 63
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.