OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2010. november 3., szerda 17:10

Mérföldkő a felhasználói azonosításban - Indul az eduID bizalmi szövetség
    Budapest, 2010. november 3., szerda (OTS) - 2010. november 3-ával hivatalosan is útjára indult Magyarországon a felsőoktatási és kutatási intézmények felhasználói azonosítással kapcsolatos bizalmi szövetsége, az eduID, mely az NIIF Intézet közreműködésével jött létre.

    Az eduID-hoz való csatlakozás előnye, hogy egy intézmény hallgatói, oktatói és kutatói anélkül vehetik igénybe a saját- illetve partner-intézmények szolgáltatásait, hogy ahhoz újból kellene regisztrálniuk. Ezáltal növelhető a felhasználók elégedettsége, és csökkenthetők az új szolgáltatások kialakításának és fenntartásának adminisztratív költségei is. Az eduID-n belül minden felhasználót a saját anyaintézménye azonosít, mindez nagymértékben elősegíti az intézmények közötti kollaborációt, közös e-learning rendszerek kialakítását, projektek indítását, a hallgatók és oktatók mobilitását. A kényelemhez hozzájárul továbbá, hogy egy felhasználónak egy munkamenet alatt csak egyszer kell bejelentkeznie (Single Sign-on) és csak egy jelszót kell megjegyeznie.

    Az eduID az alábbi intézmények részvételével indul:
    Budapest Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)
    Debreceni Egyetem
    Dunaújvárosi Főiskola
    Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE)
    Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
    Magyar Tudományos Művek Tára
    MTA KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézet
    MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet
    Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI)
    Pannon Egyetem
    Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE)
    Szent István Egyetem (SZIE)
    Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE)

    A szövetséghez piaci szolgáltatók is csatlakozhatnak, akik a fenti intézmények több százezer felhasználója számára nyújthatnak szolgáltatásokat. A folyamat hasonló a napjainkban népszerű Facebook Connect szolgáltatáshoz, azonban az eduID esetén a felhasználókról biztosan tudható, hogy valamely résztvevő intézményhez tartoznak, így adataik pontosak és naprakészek. Nemzetközi tapasztalatok alapján elmondható, hogy jelentősen emelkedett azon szolgáltatások kihasználtsága, amelyek nyitottak a külső azonosítási megoldások felé, mert a felhasználók egyszerűségre, kényelemre és biztonságra vonatkozó igényeit újabb regisztráció nélkül ki tudják elégíteni.

    A résztvevők az eduID szövetséghez további felsőoktatási és akadémiai intézmények csatlakozását várják, valamint bíznak abban, hogy a nyilvánvaló előnyök új szolgáltatások megjelenését teszik lehetővé.

    Az eduID-hoz kapcsolódó a HBONE+ átfogó infrastruktúra fejlesztési projekt része.  Az NIIF Intézet 2009-2011 között, az Új Magyarország Fejlesztési Terv által támogatott TIOP 1.3.2 projekt és KMOP-2008/4.2.1/A_2 projekt keretében a felsőoktatási és kutatóintézeti elektronikus információs infrastruktúra egészét átfogó fejlesztést valósít meg, uniós források bevonásával.

További információ:
www.eduid.hu
aai@niif.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.