OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 23. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2010. február 4., csütörtök 11:23

Kik vonják kétségbe az Alkotmánybíróság vagyonadóról szóló egyhangú döntését?
    Budapest, 2010. február 4., csütörtök (OTS) - Egyes vélemények szerint, megosztja az adózási szakmát a vagyonadóról szóló Alkotmánybírósági döntés.  Igen megosztja! Megosztja adóügyi végzettség nélküli adószakértőkre: pl. volt pénzügyminiszter, volt APEH elnökhelyettes, könyvelői szervezet alelnöke.                  
                                      A másik oldalon állnak az adóügyi végzettséggel rendelkező adótanácsadók, okleveles adószakértők.

    Egy adószakértő és egy okleveles adószakértő között körülbelül akkora a különbség, mint egy szobafestő és egy festőművész között. Egy adószakértőnek (jogász, közgazdász) legalább három évet kell tanulnia, hogy okleveles adószakértő végzettséget szerezzen.

Én, mint az egyik legmagasabb adóügyi végzettséggel rendelkező okleveles adószakértő megtiszteltetésnek veszem, hogy az Alkotmánybíróság a luxusadó törvény megsemmisítéséről szóló Alkotmánybírósági határozat általam készített értelmezését, közzétette a 168. számú hírlevelében.
Azt is megtiszteltetésnek tekintem, hogy az Alkotmánybíróság az ingatlanadó megsemmisítésére irányuló beadványom indoklását beépítette saját indoklásába.

Egy bírósági perben is a felperest terheli a bizonyítási kötelezettség. Nem az alkotmánybíróknak kell adóügyi végzetséggel rendelkezniük, hanem a beadványokat kell adószakmai szempontból szakszerűen elkészíteni. Amikor adóügyi végzettség nélküli jogászok, közgazdászok fanyalognak az Alkotmánybírósági döntésen, akkor kétségbe vonják egy okleveles adószakértő szakértelmét, a beadványának tekintetében.

Ha valaki az adózási szakma véleményére kíváncsi, akkor adótanácsadót, vagy okleveles adószakértőt kérjen fel a valós tájékoztatásra. Adóhatósági berkekben az a mondás járja, hogy a hatalom pótolja a TUDÁST. Én viszont pont azt vallom, hogy a TUDÁS, az a HATALOM! Az adójogszabályok értelmezése speciális felkészültséget, adószakmai tudást igényel. Nem elég csak annyit felmutatni, hogy volt pénzügyminiszter vagy volt APEH elnökhelyettes.

Ingatlanadóra szükség lehet, de nem adóügyi végzettség nélküli adószakértők által kidolgozottra, hanem adótanácsadók, és okleveles adószakértők által szakmailag kontrolált ingatlanadóra.

Angyal József okleveles adószakértő, igazságügyi adó -és járulékszakértő
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.