OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 23. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2004. január 29., csütörtök 15:24

Az öt legnagyobb Volán társaság felkészült az Európai Uniós csatlakozásra
    Budapest, 2004. január 29., csütörtök (OTS-Cégvonal) - Az öt legnagyobb Volán társaság európai összehasonlításban is versenyképes vállalat - összegezte a 2004. január 16-án lezárult komplex versenyképesség vizsgálat eredményeit Vécsey Zoltán, az IQ ConsultinG Kft. stratégiai igazgatója. Az Alba, a Borsod, a Kisalföld, a Tisza és a Zala Volánnál végzett elemzés alapján a társaságok valamennyi fontosabb szervezeti kulcs-sikertényezőt tekintve meghaladták a magyarországi átlag értékeket, egyes dimenziókban pedig felülmúlták a nyugat-európai eredményeket.

    A projektet az IQ ConsultinG és a brüsszeli székhelyű East West Consulting Group szakértői közösen menedzselték. A felmérés során az egyes munkatársi csoportok kérdőíveken rögzített véleményét egy EFQM-kompatibilis rendszerrel közel kétszáz szervezeti jellemzőre vetítették. Ezzel megtörtént a vállalatok versenyképességét biztosító vezetés-szervezési tényezők számszerűsítése. Az értékeket ezután összevetették a brüsszeli-adatbázisban regisztrált hasonló profilú és piaci helyzetű vállalatok eredményeivel. A Volánok menedzsmentje a projekt következő szakaszaiban konkrét javaslatokat és gyakorlati támogatást fog kapni arra vonatkozólag, miként lehet az üzleti teljesítményt közvetlenül befolyásolni.
    Vécsey Zoltán szerint az egyik legfontosabb eredmény a buszvezetők motivációjával kapcsolatos. Az elmúlt időszakban a vállalatok komoly erőfeszítéseket tettek a buszvezetői státus erősítésére, ennek pozitív hatásait a felmérés visszaigazolta. A tervek szerint tavasszal folytatódik a privatizáció előtt álló, illetve az európai integrációt követően monopolpozíciójukat vesztő állami tulajdonú vállalatok versenyképesség elemzése.

    Bővebb információk az európai versenyképesség vizsgálatról: www.iqc.hu/cdp
    

-------------------------------------------------------------------

    Az OTS-Cégvonal anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a kibocsátó a felelős. Kérjük előfizetőinket, hogy ezeket az anyagokat minden esetben OTS-Cégvonal jelzéssel használják fel.
    (c) Copyright MTI Rt. és a mindenkori kibocsátó.
    A közlemények kizárólag a felhasználó szerkesztőségi használatára és egyéni tájékozódására szolgálnak. Az MTI Rt. engedélye nélkül tilos a szövegeket, képeket, grafikákat honlapokon változtatás nélkül felhasználni, adatbázisban tárolni, illetve harmadik fél számára bármilyen formában továbbadni. További információt a (06-1) 356-9363 telefonszámon vagy a sales@mti.hu címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.