OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 23. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2024. február 20., kedd 12:05

EVOLÚCIÓ - az Anna and the Barbies ad nagykoncertet a Margitszigeten
    Budapest, 2024. február 20., kedd (OTS) - Az elmúlt 20 évben rengeteg teátrális, összművészeti, színes bacchanáliát vitt színpadra az Anna and the Barbies, így a 20 éves születésnap egy igazán speciális koncertet érdemel. A zenekar és Margitszigeti Színház Szent Iván éjszakáját célozta be a jeles jubileum ünneplésére. Pazar körülmények között, egy méltóságteljes amfiteátrumban kel életre az elmúlt két évtized sok fontos pillanata. A show az útkeresés érzelmi, lelki és zenei evolúcióját hivatott bemutatni élőképekben. A koncert alatt, szinte egy futurisztikus divatbemutatóvá avanzsálódva, táncosok és modellek vonultatják majd fel a zenekar sajátos színpadi stílusának külső és belső jegyeit, ikonikus jelmezeit.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240220_001.jpg

Pásztor Annát, az Anna and the Barbies zenekar énekesét és dalszerzőjét kérdeztük az év legfontosabb bulijáról.

Előadás: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/anna-and-the-barbies-20-evolucio/

Evolúció a koncertetek címe. Talán a jubileumi év adta az ötletet az egyfajta fejlődési folyamat összegzésére, vagy netán az újjászületésre? Kifejezetten a Margitszigetre álmodtad, álmodtátok meg a produkciót?

Pásztor Anna: Az Evolúció koncert ötlete az elmúlt 20 év kalandozásainak megjelenítésére hivatott, színházi formátumban. Kifejezetten a Margitszigetre álmodtuk meg ezt a méltóságteljes koncertet, ugyanis az amfiteátrum formátum elképesztő teatralitást és eleganciát közvetít. Rendkívüli módon inspirált a hely arra, hogy egy rendhagyó jubileumi koncerttel lepjük meg a közönségünket és velük együtt ünnepeljünk.

Egy korábbi interjúdban mondtad, hogy "nem szeretnéd elengedni az elmúlt húsz év színkavalkádját, őrült tornádóját, szeretnél egy olyan másfél-két órás, nagyszabású és színes bulit, amiben végigmentek azokon a ruhákon, jelmezeken, sminkeken, eseményeken, történéseken, számokon, zenei stílusokon, amik titeket jellemeztek az utóbbi két évtizedben." Ez az a bizonyos buli?

Pásztor Anna: Az őrült színes tornádó maga az élet. Amikor ezek a színek kezdenek megkopni, vagy unalmassá válni, akkor egy előadónak mindenképpen magában kell keresni a valaha volt színeit. Hála a jó égnek, erre még nem volt precedens, úgyhogy büszkén vállaljuk ezt a gyermeki, színes, kaleidoszkopikus világnézetet, amit zenében jelenítünk meg. Az elmúlt 20 évben lehetetlen módon, szinte az összes zenei stíluson végig baktattunk, jó ízűen csemegézve a punktól a már-már klasszikus megszólalásig, ideértve a stadion rock, alternatív rock, pop, reggie műfajokat is. A fejlődés talán a saját zenei megszólalás egyre erősebbé válásában érezhető. Ez lesz az év bulija, ígérem! Elektronikus köntösbe bújtatva jelennek meg az Anna and the Barbies számok, lesz egy rendhagyó akusztikus blokk Vághy Tomival, valamint az egésznek egy, a múlt kalandozásait idéző futurisztikus divatbemutató formátumot adunk, táncosokkal, jelmezekkel és dramatizált színes kavalkáddal.

Miért épp Szent Iván éj? Megbújik valamilyen személyes élmény, kötődés, emlék vagy cél a nyár talán legizgalmasabb, legmágikusabb éjjeléhez kapcsolódó dátumválasztás mögött?

Pásztor Anna: A nyár eleji éjszakák hihetetlen buja, fűszeres illata és bája végig kíséri az ember életét, amikor gyerekként, tinédzserként vagy fiatal felnőttként a tavasz lendületével fejest ugrunk a nyár kalandjaiba. A nyári napforduló mindig egy izgalmas kapunyitás.

Neked és/vagy a zenekarnak vannak olyan különleges rituáléid/rituáléitok vagy hagyományaitok, amelyeket mindig betartasz/tartotok az előadások előtt, hogy jobban egymásra hangolódjatok?

Pásztor Anna: Metamorfózisnak hívom azt a 15 perctől, akár 2 és fél óráig is terjedő - attól függően mennyi idő van, - "tollászkodási" időszakot, amikor külső jegyekben is megtestesítem azt, ahogyan éppen aznap este, azon a helyen, ott, akkor a lelkem érzi magát. Színpadra lépés előtt közvetlenül a zenekar összekapaszkodik, és mindenkinek egy személyre szabott csatakiáltása van, amit sajnos nem tehetek publikussá.

Milyen emlékeid, élményeid kötődnek a Margitszigethez és a Margitszigeti Színházhoz?

Pásztor Anna: Az egyik legzseniálisabb koncertünk a Margitsziget Szabadtéri Színpadon volt, amikor alkalmunk nyílt szimfonikus zenekarra játszani. Hihetetlen megélni, amikor két ilyen viszonylag távoli zenei műfaj ötvöződik és valami elképesztő felemelő csoda születik belőle. Nagyon izgalmas volt egyszer igazi drámai, dívás estélyi ruhát is felölteni magamra egy ilyen koncert erejéig.

Mik a te egyéni terveid, illetve a zenekarral közös terveitek a következő 20 évre?

Pásztor Anna: Megőrizni mindazt, amik az értékeink, az elmúlt 20 év tanulságait, kalandjait, élményeit sejtszinten magunkba hordozni. Újabb és újabb színeket hozni a zenénkbe, fejlődni, és továbbra is gyerekként élvezni a zenélés privilégiumát.

www.margitszigetiszinhaz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.