OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 13. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 5., hétfő 10:30

Hogy tanuljon ma idegen nyelvet egy Z vagy alfa generációs diák?
    Budapest, 2024. február 5., hétfő (OTS) - Sok iskolában még ma is a nyelvtanulás legfontosabb eszköze a tankönyv, a szótárfüzet és a tanórák szerves része a nyelvtani szabályok számonkérése.

    Ugyanakkor a szakemberek szerint a 21. században a hatékony nyelvtanuláshoz már más módszerekre van szükség, fontos lenne, hogy ebben a szülők is tájékozottak legyenek, ismerjék például az online világ lehetőségeit.

"Manapság, aki eredményesen szeretne nyelvet tanítani vagy tanulni, annak a tankönyvnél többre van szüksége, s erre számtalan új módszer, program online felület áll rendelkezésére. Amit biztosan nem tehetünk meg, pedagógusként és szülőként sem, hogy nem vesszük figyelembe a mai alfa és Z generáció megváltozott képességeit, tanulási szokásait. Ez a két generáció már a fejlett technológia világába született bele, a telefonjukat alig használják az eredeti funkciójára, számukra ez a kapcsolattartás, de a játék felülete is, és azt is el kell fogadnunk, hogy nekik ez a tanulás színtere is. A szülők felelőssége abban rejlik, hogy amikor megveszik nekik az első okostelefont, meg kell tanítani gyermekeiket annak okos használatára is. S ha a nyelvtanulásról beszélgetünk, akkor jó, ha a szülők is ismerik azokat a lehetőségeket, amiket az online felületeken is meg lehet találni." - mondja ezt Gubáné Csánki Ágnes generációs tréner.

"Míg ezelőtt a szülő elsősorban a jutalmazás eszközével élt, ha ösztönözni szerette volna gyermekét a jó tanulmányi eredmény elérésére, vagy értékelte a nyelvtanulási sikereit, a ma diákjainál sokkal fontosabb a belső motiváció kialakítása. Nincs szükségük különösebb szülői ráhatásra, hogy megértsék, miért jó nekik, ha nyelveket tanulnak" - tette hozzá a generációs tréner. - "Mit segíthet a szülő? Jó program lehet egy idegen nyelvű film közös megtekintése családi program gyanánt, de az is motiválhatja a gyereket, ha látja szüleit idegennyelven kommunikálni, amire őt is biztatják, ha külföldön nyaral a család.
Ahogyan mondtuk, a mai gyerekek tanulási szokásai jelentősen megváltoztak, pl. a kutatások szerint hét percig képesek aktívan figyelni egy bizonyos tevékenységre. Ezért a sikeres nyelvtanulást is jobban segítik a rövid, három-négy percen belül megoldható leckék, feladatok. Erre remekül alkalmas a KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (KRÉTA IFM), amelyet érdemes a szülőknek gyermekeikkel együtt megismerni. Minden diák számára térítésmentesen elérhető ez a KRÉTA felületen található, nyelvtanulást segítő modul. Az applikáció révén a szülők is bepillantást nyerhetnek gyermekük tanulási folyamataiba, előrehaladásába" - tájékoztatott minket a KRÉTA IFM moduljának szakmai tanácsadója.

A KRÉTA IFM elérése

Tanulók számára:
Mobil: KRÉTA app - Továbbiak (főoldal jobb alsó sarkában található menü) - Nyelvtanulás

Web: KRÉTA felület - Digitális Kollaborációs Tér - Feladatok (felső menüsorban) - Nyelvi feladatok - Nyelvtanulás (jobb felső sarok)

Tanárok számára:
Web: KRÉTA felület - Digitális Kollaborációs Tér - menüsorban Feladatok gomb - Nyelvi feladatok gomb - Hozzon létre új nyelvi feladatot.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.