OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 13. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. november 23., csütörtök 14:55

Különleges környezeti nevelést szolgáló hulladékgazdálkodási parkot adtak át Miskolcon
    Miskolc, 2023. november 23., csütörtök (OTS) - Az Európai Hulladékcsökkentési Héten került átadásra a MiReHu Nonprofit Kft. vadonatúj, egyedülálló környezeti nevelést szolgáló hulladékgazdálkodási parkja, a MakuLand, melynek alapötletét az EWWR idei fókuszpontja, a csomagolási hulladékok ihlették, tematikájának köszönhetően R-parknak is nevezik.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231123_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231123_002.jpg

Miért R-park? Mert az R-eken keresztül mutatja be elsősorban a csomagolási hulladékok életciklusát az alapanyag előállítástól a hasznosításig. Az R-ek a fenntarthatósághoz vezető, a környezeti hatásunkat csökkentő tevékenységek nemzetközi gyűjtő megnevezése, hiszen angolul valamennyi fenntarthatósági cselekvés tartalmazza az új jelzőt, vagyis azt, hogy "Re".

A páratlan hulladékgazdálkodási parkot a MiReHu a korábbi szemléletformáló tevékenységeihez hasonlóan a központi telephelyén, zöld környezetben, mégis a hulladékgazdálkodási tevékenység közvetlen közelében alakította ki a cég kollégái segítségével, megteremtve ezzel a természet és a hulladékgazdálkodás harmóniáját. A park egy körkörös kialakítású tanösvényből és egy szabadtéri közösségi térből áll. A körkörös tanösvényre 7 önálló kör alakú, egy adott csomagolást bemutató állomás került a körforgásos gazdálkodást szemléltetve, amely a park logójában is megjelenik.

"Mivel hiszünk az élményalapú oktatásban, a MakuLand különlegessége, hogy célja, a tudásátadás, gondolat ébresztés, kíváncsiságkeltés és szemléletformálás a természetbe kihelyezve valósulhat meg, akár szakmai vezetéssel, akár múzeumlátogatáshoz hasonló módon, audioguide segítségével végig járva az ösvényt. A sétát a tablókon elhelyezett QR kódok segítségével online játékok, kvízek és videók teszik színessé és tartalmassá" - nyilatkozta Ladányi Roland, a MiReHu Nonprofit Kft. ügyvezetője. Különlegessége tehát, hogy interaktív módon egyszerre nyújtja a múzeumlátogatás és a tanösvényes kirándulás élményét teljesen egyedülálló módon.

A MakuLand előzetes bejelentkezést követően hétköznapokon látogatható.
További információkért látogassanak el a www.mirehu.hu weboldalra vagy írjanak a makuka@mirehu.hu e-mailcímre.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.