Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
|
|
|
2021. április 16., péntek 10:16 |
SEAFOOD TOMORROW - Ingyenes webinár: Innovatív és fenntartható tengeri haltermékek az egészség szolgálatában - 2021 április 23, 10:00-12:30 |
|
Budapest, 2021. április 16., péntek (OTS) - A fogyasztói szokások folyamatosan változnak, a kényelem, az egészség, a változatosság, az etika, a fenntarthatóság és a biztonság egyre fontosabbá válik. A tengeri halászati termékek jó megoldást kínálnak ezen igények kielégítésére, mivel jó minőségű fehérjeforrások és természetes módon tápanyagokban gazdagok. A tápláló, biztonságos és fenntartható tengeri halászati termékek iránti növekvő kereslet kielégítésének érdekében a SEAFOODTOMORROW projekt új, öko-innovatív, üzleti szempontból is életképes megoldások kidolgozását célozta meg. |
A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő internetcímen: http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210416_001.jpg
Ingyenes workshop és kerekasztal beszélgetés A SeafoodTomorrow projekt a sikeres lezárásához közeledik. Az elért
eredményeket 2021. április 23-án mutatja be Campden BRI Magyarország
Nonprofit Kft.
Ez az ingyenes online rendezvény, lehetőséget nyújt a résztvevők
számára, hogy tájékozódjanak a jelenlegi és jövőbeli innovációs
lehetőségekről, illetve a fenntartható haltermékekkel kapcsolatos
élelmiszerbiztonsági, termékfejlesztési megfontolásokról és jelölési
elvárásokról.
A workshop keretén belül bemutatásra kerülnek a magyarországi
fogyasztói felmérések és az új innovatív haltermékek vizsgálatának
eredményei. A kerekasztal beszélgetés - magyarországi
táplálkozástudományi szakértők és haltenyésztéssel foglalkozó
szervezetek bevonásával - lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére, és
potenciális együttműködési lehetőségek azonosítására.
A rendezvény részletes programja elérhető:
https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#seafood2021_01 Regisztráljon ingyenesen: https://forms.gle/UBHy8kA3QXYYUZLD8
Fenntartható, innovatív és egészséges haltermékek A SEAFOODTOMORROW projekt halgazdaságokban végzett kísérletekkel is
megerősítette, hogy alternatív, fenntartható takarmányok
alkalmazásával tenyészthetők jóddal, vassal, omega-3 zsírsavakkal és
szelénnel dúsított halak, amelyek fogyasztása kedvező hatással
lehetnek a gyermekek, várandósok és idősek számára.
Lépések a fogyasztók halászati termékek iránti elköteleződésének
erősítésére A fogyasztók informálása, a megfelelő kommunikáció és a személyre
szabott termékek nélkülözhetetlenek halászati termékek
népszerűsítéséhez. Ezt segíti a "FishChoice" alkalmazás, amely
összehasonlítja a felhasználó által elfogyasztott haltermékek
tápanyag tartalmát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA)
által ajánlott tápértékekkel és jelzi, ha az elfogyasztott termék
tápértékei eltérnek az optimális beviteli értékektől. Az alkalmazás
elérhető a www.fishchoice.eu honlapon, és letölthető mobil telefonra
is.
Tudástranszfer az innováció elősegítése céljából A SEAFOODTOMORROW projekt (https://seafoodtomorrow.eu/) ingyenes
e-learning tanfolyami anyagot fejlesztett ki. Az e-learning eszköz
különösen a halakat és tenger gyümölcseit előállító - feldolgozó
vállaltok számára lehet hasznos a szakértelmük és szakmai
képességeik fejlesztésében a haltermékek fenntartható előállítása;
kockázatértékelése, eredet vizsgálata, nyomonkövethetősége, jelölése
terén.
A projektet az Európai Unió "Horizon 2020" kutatási és innovációs
programja finanszírozza a 773400. számú támogatási szerződés
keretében.
***VÉGE***
Megjegyzés a szerkesztőnek:
1. A projektet az Európai Unió "Horizon 2020" kutatási és
innovációs programja finanszírozza a 773400.számú támogatási
szerződés keretében. A konzorciumot európai 35 partnerintézmény
alkotja.
2. Ez a kiadvány csak a szerzők véleményét tükrözi, és az Európai
Unió nem tehető felelőssé az abban foglalt információk bármilyen
felhasználásáért.
3. A projektről további információ érhető el:
https://seafoodtomorrow.eu/
KOORDINÁTOR: Dr António Marques, Email: amarques@ipma.pt MENEDZSMENT: Marta Santos, Email: marta.santos@ipma.pt KOMMUNIKÁCIÓ & SAJTÓ: AquaTT, Email: aquatt@seafoodtomorrow.eu Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.: dr. András Sebők, e-mail:
a.sebok@campdenkht.com
-------------------------------------------------------------------
Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók
a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül
felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett
anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget,
rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti
szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI
által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a
felelős. © Copyright MTI nonprofit Zrt.
Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a
(06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus
levelező címen kaphat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|