OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 23. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. június 26., szerda 09:25

Orvosi holo-platform a jövő gyógyítóinak
    Budapest, 2019. június 26., szerda (OTS) - 2019. június végén zárul az NKFI Alap 95 millió Ft-os támogatását elnyert "3D fénytér rekonstrukción alapuló HoloVízió orvosi vizualizációs rendszer kifejlesztése" elnevezésű kétéves K+F projekt, melyben a Holografika Kft. egy olyan 3D rendszert fejlesztett, amely az egészségügy területén alkalmazott, térbeli adatot tartalmazó vizualizációs eljárások valós, szemüvegnélküli 3D megjelenítésére képes.

    Barsi Attila vezető fejlesztő a projekt zárása kapcsán a következőket emelte ki:

"A radiológiában használatos volumetrikus adatokkal (MRI, CT) dolgozó képi diagnosztikához interaktív 3D rekonstrukciós modult készítettünk, mely többféle orvosi kép- és adatkészletet is képes kezelni (pl. DICOM, PNG vagy JPEG képsor, stb.). Ehhez a modulhoz a különböző 2D-s képszintézisben szokványos minőségjavító eljárások fénytér alternatíváin is végeztünk előremutató kutatásokat (pl. zajszűrés, többszörös mintavételezés).

A személyre szabott orvosi protézisek, 3D nyomtatott orvosi eszközök, plasztikai sebészeti vagy orvosi oktatási vizualizációs rendszerek számára pedig a CAD/CAM termékekhez hasonlóan ipari minőségű és teljesítményű grafikus szoftver motort fejlesztettünk ki, illetve egy-egy demonstrátor alkalmazást is készítettünk. A modulok elkészítése során gondosan ügyeltünk arra, hogy könnyen integrálhatóak legyenek a piacon lévő hardver-szoftver megoldásokkal."

Az eredmények iránt már két olasz egészségügyi kutatóintézet (ISS, IRCSS) is érdeklődik.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.