OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. augusztus 15. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. június 14., péntek 10:05

Ipar-Egyetem együttműködés, amire a BME a jövőjét alapozza
    Budapest, 2019. június 14., péntek (OTS) - 2019. június 13-án BME Innovációs Nap, Ipar-Egyetem Együttműködés címmel tartottak konferenciát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) rendezvényén az elmúlt évben megvalósult felsőoktatás - ipar együttműködések példáit és a sikeres konstrukciókat mutatták be.

        Józsa János a Műegyetem rektora köszöntőjében kiemelte "A Műegyetem nyolc kara mellett a kilencedik az új, FIEK szervezeti egység, amelynek kiváló első hordozórakétája a mostanra félidejéhez érkezett, konzorciális FIEK projektünk."

Az új típusú ipar-egyetem együttműködést megvalósító szervezetet, a BME-FIEK-et, a Műegyetem az NKFIH támogatásával és négy jelentős ipari partnerével (Siemens Zrt., Richter Gedeon Nyrt., Nokia Solutions and Networks Kft., Magyar Villamos Művek Zrt.) együttműködve 2017-ben hozta létre. A  BME-n, valamint más egyetemeken is működtetett FIEK központok új lendületet adnak a felsőoktatási és az ipari kutatás-fejlesztés kapcsán együttműködő tevékenységeknek.

A BME FIEK projekt az ipari szereplők inputja alapján a gyógyszergyártás, az energetika és az infokommunikációs szakterületek szereplőinek együttműködésével, a kutatások valós piaci igényeken alapuló tevékenysége okán versenyképes fejlesztéseket generál és ezáltal jön létre az ipar és az egyetem hatékony együttműködése. A BME-FIEK, az együttműködő partnereinek korábban is működő projektalapú kutatás-fejlesztési kapcsolatait fejlesztette tovább hosszú távú stratégiai együttműködéssé. Az új típusú felsőoktatás-ipar K+F ökoszisztéma fontos jellemzője, hogy a partnerek közösen dolgozzák ki a hosszú távú szakmai és gazdálkodási programjaikat valamint közösen felügyelik annak végrehajtását.

A BME-FIEK sikeres működésére alapozva a Műegyetem az innovációhoz kapcsolódó további tevékenységeit is ezen szervezet keretein belül képzeli el. A BME-FIEK; a fenntarthatóság- integráció -együttműködés irányelvek mentén működő olyan átfogó szervezeti egység, amelynek alappilléreit jelenti a FIEK projekt (nagyvállalati kapu), az Ipar 4.0 Technológiai Központ (kapu a kkv-k számára) és a BME-KFI iroda (híd az Egyetem és az Ipar között). A BME-KFI iroda a kutatást, a fejlesztést, az innovációt integrált módon és megtérülő tevékenységként szervezi, valamint biztosítja ehhez az erőforrásokat. Az iroda által végzett innovációmenedzsment egy olyan tevékenység, amely piaci megközelítéssel segíti az egyetemet a "harmadik missziós" tevékenységének ellátásában és kiteljesítésében.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.