OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. november 20., kedd 12:45

Magyar startupok győzelme Ausztriában
    Budapest, 2018. november 20., kedd (OTS) - Két magyar startup alkotta csapat összetett győzelmet aratott a rangos Pioneers hackathon-on (mérnökversenyen) a 17 csapatból álló nemzetközi mezőnyben Ausztriában.

    A REACH Solutions és a MaxWhere közös csapata a kategóriagyőzelmen kívül összetettben is első helyezést ért el a november 12-14. között Linzben megrendezett Ipar 4.0 és digitalizációs versenyen, mely a hasonló rendezvények között az egyik legrangosabbnak számít Európában.

A hackathon formátum egy 48 órás verseny, ahol előre ismertetett kihívást kell megoldaniuk a csapatoknak, azonban az ehhez szükséges adatokat és a részletes követelményeket csak a verseny kezdetekor kapják kézhez. A versenyt záró bemutatón prezentálják az elkészült prototípusokat, melyet rangos szakmai zsűri értékel.

A linzi hackathon 4 kategóriája közül a REACH-MaxWhere csapata egy 3-dimenziós digital twin (digitális ikerpár) megoldást készített el a TGW Logistics cég számára. A megoldásban 3D virtuális térben bejárható a raktár modellje, és egy logisztikai robot mozgása látható, mellyel a robot és a hozzá tartozó szállítószalag hibáit lehet felderíteni, vizualizálni és előrejelezni.

A TGW kategória eredményét kihirdető Martin Rausch, a TGW Logistics ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a "REACH-MaxWhere megoldása kimagaslott a többi közül, mert lenyűgöző látványt nyújtott" a raktár és berendezéseinek 3D bemutatásával és "a digitális ikerpárral kapcsolatos összes elvárásunkat teljesítette".

"Hihetetlen, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen szintű megoldást fejlesztett a REACH-MaxWhere, mely nem csak a TGW Logistics számára vonzó, hanem a többi kategóriát biztosító cégek számára is" - fogalmazott Lisa Höllenbacher, a Pioneers hackathon egyik szervezője az összetett győzelem kihirdetésekor.

A REACH Solutions (https://reach-i4.com/) az okos gyár gerincét - vagyis egy IoT platformot - fejlesztő startup. A Big Data és Machine Learning technológiákon alapuló megoldás lehetővé teszi a gyárakban a komplex működés elemzését és előrejelzését, ezzel hatékonyabbá téve a gyártást.

A MaxWhere 3D és 2D tartalmak közös térben történő megjelenítésre alkalmas keretrendszert fejleszt, amely virtuális terek, bennük robotok, gépek bemutatására, ezeknek a térben való mozgatására használható többek között oktatási- és szemléltető céllal - a digitális ikerpár követelményeinek megfelelően.

A csapat nyereménye egy egyéves együttműködés a Pioneers (Közép-Európa legnevesebb) technológiai start-up központjával, mely a cégek európai piachoz jutását és befektetők bevonását segíti. Ezen felül a REACH-MaxWhere elnyerte a TGW Logistics pénzdíját és folytathatja a céggel való együttműködést a digitális ikerpár kifejlesztésében.

Kontakt: Beke Zoltán
z.beke@reach-i4.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.