OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. augusztus 26., szerda 10:36

KIKÖTŐFEJLESZTÉS A TIG TARTALÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. SZEGEDI TELEPHELYÉN KÖZOP- 4.6.0-14-2014-0010
    Budapest, 2015. augusztus 26., szerda (OTS) - 2014. június 30-án, a TIG Nonprofit Kft. 60 millió forint értékben támogatást kapott, a szegedi telephelyén lévő, tiszai hajókikötő fejlesztésére. A beruházás nagyban elősegítheti az ország dél-keleti régiójában a gabonaexport fellendülését, utat nyitva ezzel a fekete-tengeri kikötők felé.

    A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Társaságunk fő profilja a gabonakereskedelem, az állami tartalékgazdálkodás kereten belül. A rendelkezésre álló többletkapacitásainkat bérbeadással hasznosítjuk raktározási célra. A 60 millió Ft európai uniós támogatás segítségével lehetőségünk nyílik a kikötő trimoduláris kialakítására, azaz iparvágányon, hajóúton, valamint közúton is elérhetővé válnak a szegedi raktárhelyeink. A fejlesztés eredményeként újból használható válik a telepen lévő iparvágány. A kikötő partfalszigetelése által vízzáróvá tesszük a partfalat, valamint sor kerül a belső utak javítására és felújítására is. A korszerű szolgáltatásnyújtás érdekében közlekedésvezérlő portai sorompó és jelzőrendszer kialakítását hajtjuk végre. A gabonatárolás mai követelményeinek megfelelő árumozgatási eszközök, mint pl. surrantó csúszda, vagonkitároló szalagok beszerzése történik meg, a beruházási összeg egy részéből.
Fejlesztésünk alapvető célja az állami szolgáltatás részeként, az ország jelentős gabonaexportjának minél gyorsabb, rövidebb, vízi és közútról való hajóba tétele, ezzel a környezet védelme és a fuvardíjak csökkentése, amely lehetővé teszi, hogy a gazdák magasabb árat kapjanak terményeikért. A pályázat megvalósításához kapcsolódó kikötő-partfal állagmegóvás és felújítás megvalósítását a Tótok és Fiai Kft. végzi. Az úttal kapcsolatos kivitelezési munkák, valamint, az eszközök beszerzésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás folyamatban van. A projekt megvalósításának befejezése a nyár végén várható, a tervek szerint 2015.08.31. határidővel.

A projektről bővebb információt a www.tig.hu oldalon olvashatnak

További információ kérhető:
Nagy Dávid - kereskedelmi igazgató
Elérhetőség: nagy.david@tig.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.