2024. április 26. péntek

2014. június 4., szerda 10:17

Pathway Genomics: piacon a BRCA1/2 genetikai teszt a One for One Programmal
    San Diego , 2014. június 4., szerda (Business Wire/OTS) - A San Diego székhelyű Pathway Genomics Corporation egy CLIA és CAP akkreditációval rendelkező klinikai laboratórium, amely globálisan kínál genetikai tesztelési szolgáltatásokat bejelentette, hogy piacra dobta az új BRCATrueTM -et. Ez egy új generációs szekvenáló és deléciós/duplikációs elemzés, amely képes a BRCA1 és BRCA2 gének, azaz a mellrák, petefészekrák és egyéb ráktípusokkal kapcsolatot mutató gének mutációinak detektálására. A BRCATrueTM érzékenysége >99,99% és a piacon a legnagyobb lefedettséget nyújtja a BRCA1/2 esetében.

A fontos genetikai teszt elérhetőségének javítása érdekében a Pathway Genomics létrehozta a BRCA One for OneTM programot - minden megrendelt BRCATrue teszthez egy tesztet ajándékba adnak egy, a betegtanácsadó szervezetek szerint arra rászoruló személynek, ezzel legfeljebb 10 millió dolláros ingyenes tesztelést téve lehetővé.

"A Pathway küldetése, hogy biztosítsa, azok az emberek, akiknek szükségük van rá, anyagi vagy biztosítási helyzetüktől függetlenül hozzájutnak a genetikai tesztekhez" - nyilatkozta Jim Plante, a Pathway Genomics alapítója és CEO-ja. "Az ágazat legjobb BRCA genetikai tesztjét felajánlani és elérhetővé tenni emberek széles körének - ez a küldetés legfőbb célja.".

Az utóbbi kutatások kimutatták, hogy azon a családok 80%-ában, ahol már többször előfordult mellrák, vagy petefészekrák, kimutathatók voltak a BRCA1/2 mutációk. A BRCA génekben jelentkező mutációk bármilyen etnikai csoportba tartozó férfiakban és nőkben előfordulhatnak, és bár gyakorlatilag mindenkinél előfordulhat mutáció valamelyik BRCA génben, bizonyos csoportok esetében az érintettség valószínűsége nagyobb, mint például azoknál, akiknél a családi anamnézisben rákbetegség szerepel, valamint az askenázi zsidó felmenőkkel rendelkezőknél.

"Minden nyolc nőből egy találkozni fog a mellrákkal élete során" - mondta Ardy Arianpour, a Pathway Genomics stratégiai főigazgatója. "Az orvosi közösség története során még egy klinikai laboratórium sem ajánlott fel ilyen példa nélküli programot, mint a BRCA One for One. Tesztünk elérhetőbbé tételével célunk, hogy lényegi változást hozzunk a mellrák prevenciójában és a globális betegtanácsadó szervezetekkel folytatott együttműködéssel tovább fokozzuk a betegséggel szembeni éberséget.

A BRCATrue az orvosok számára egy könnyen értelmezhető és klinikailag lényeges eredményt, fejlett variánsosztályozást és gyors, 2 hetes turnaround time-ot (a vizsgálatkéréstől az eredmény kiadásáig eltelt idő) kínál. A BRCATrue az első lépés a következő években bekövetkező sok másik közül, amelyek célja, hogy demonstrálják a Pathway Genomics klinikai genomikában betöltött vezető szerepét és elkötelezettségét az iránt, hogy a legátfogóbb arzenállal rendelkezzen a rákvizsgálatok terén. A BRCATrue-ról további információk a következő honlapon találhatók: www.pathway.com/brcatrue. További részletek a BRCA One for One programról a www.brcaoneforone.com címe érhetők el.

A Pathway Genomics Corporation bemutatása

CLIA és CAP akkreditációval rendelkező, San Diego székhelyű klinikai laboratóriumként a Pathway Genomics az orvosok és a beteg számára lényegi és pontos genetikai információkat szolgáltat az egészség és wellness fokozása és megőrzése érdekében. 2008-ban történt megalapítása óta a Pathway Genomics az innovációval és orvosi felelősségérzet iránti elkötelezettségével vált ismertté, és vált a kereskedelmi genetikai tesztelési ágazat vezetőjévé. A Pathway Genomics tesztelési szolgáltatásai közé tartoznak a következő betegségek és állapotok: rák kockázatának megállapítása, szív egészségének meghatározása, öröklött betegségek kimutatása, táplálkozási és edzéssel kapcsolatos válaszreakciók, valamint a fájdalomcsillapításban és a mentális egészség megőrzésében használt gyógyszerekre adott válaszreakciók elemzése. A Pathway Genomics vállalatról további információk a cég honlapján találhatók: www.pathway.com.

Fotók/Multimédiás galéria: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20140603005449/en/

Kapcsolat:
Pathway Genomics Corporation
Zak Pugh (858) 217-4358
pr@pathway.com
www.pathway.com

Forrás: Pathway Genomics Corporation

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.