OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2014. május 26., hétfő 10:52

Tarol a Team Black Jack katamaránja
    Budapest, 2014. május 26., hétfő (OTS) - Három verseny, három győzelem, ez az idei mérlege az Team Black Jack néven szereplő, Kékszalagra készülő SL-33 típusú katamaránnak.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140526_001.jpg

    A fekete katamaránt 2011-ben építették New Zealandon. Először az America's Cup versenyzőinek felkészülését szolgálta, majd Németországba került, ahol megnyerte a Német Kékszalagot (Rund um den Bodensee). Az Egyesült Államokból hazatalepült Kaáli Géza professzornak régi vágya teljesült, mikor 2013 őszén sikerült megszereznie a világ egyik legyorsabb katamaránjának számító Black Jack-et, és magával hozni a Balatonra.  A hajóval 2014 februárjában a nagyközönség is megismerkedhetett, hiszen a Budapest Boat Show keretein belül kiállításra is került.
 
    A Magyar Vitorlás Szövetség szabályváltoztatásának köszönhetően 2014-től minden évben nyílt a Kékszalag, azaz lehetővé vált a többtestű, un. rohanógépek indulási lehetősége is. Ez meghozta a sportág számára a fejlesztési kedvet. Nagy R. Attila a Balatonfüreden állomásozó Team Black Jack kormányosa is élt a lehetőséggel, nem is akárhogyan. Csapatával, melynek Kaáli professzor is aktív tagja, az összes idei nagyhajós versenyt - Tolnay Emlékverseny, Évadnyitó i-Forex Nagydíj, Mihálkovics kupa - megnyerték. Hajóválasztásuk sikerét a versenyeredmények mellett az a tény is igazolja, hogy a tizenegyszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas is az általuk használt "c" uszonyt építi be átalakítás alatt lévő katamaránjába.
 
    A Team Black Jack eddigi balatoni eredményei alátámasztják az SL33 tervezőinek elképzeléseit: "Helyes koncepció a megfelelő időben. Ez a hajó lesz a legjobb a tavakon, az öblökben és a partmenti versenyeken. Egy mini rakétahajót tervezünk!" - Gino Morellli

Nagy R. Attila
30 555 9169
www.teamblackjack.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.