OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. április 18., péntek 14:00

Föld Napja 2014: A hulladékok teljes körének hasznosítása pénzt termel, nem igényel befektetést
    Budapest, 2014. április 18., péntek (OTS) - Magyarországon évente átlagban 5.785.069.422 kg hulladék termelődik. Míg a lakosság által keletkező mennyiség 30 %, addig a jóval jelentősebb 70 % az ipar számlájára írható.

    Gyakorlat itthon
A tapasztalatok szerint a cégek a náluk előforduló hulladékok 75%-át hasznosítják valamilyen módon, sajnos azonban még mindig vannak olyan cégek, ahol a hulladéklerakókkal rendelkező multinacionális szolgáltató óriás konténerébe dobják az összes féle hulladékot és még fizetnek is érte, hogy elszállítsák ezt.

"A cégek nagy része fontosnak tartja, hogy figyeljen a hasznosításra, általános tapasztalat szerint környezettudatosan próbálnak eljárni, a kulcs az, hogy ehhez megkapják a megfelelő szakmai segítséget." - mondja Vass Zoltán, hulladékhasznosítással foglalkozó szakember, az Éltex igazgatója.

Win-Win-Win
Ahhoz, hogy egy gyár számára megvalósulhasson a hulladékuk teljes körének hasznosítása a legnagyobb alapossággal szortírozzák a megfelelő gyűjtőbe a hulladékot. Ez azonban még csak a folyamat kezdete, minden termelőüzem számára speciálisan, egyedileg kerül kialakításra a technológia.
A gyárakból kikerülő hulladék útja aztán más és más helyekre vezet.

"Jó példa a kreatív hulladék felhasználásra, amikor egyik partnerünknek javasoltuk, hogy épülő üzemcsarnokához használja annak a cementgyárnak a cementjét, mely az ő hulladékát hasznosítja, így megvalósulhatott a "closed loop" hulladékkezelés, vagyis hogy lehet egy gyár hulladékából termék, majd abból újra gyártócsarnok" - szemlélteti Vass Zoltán mekkora lehetőségeket rejt a hazai gyártó cégeknek a korszerű hulladékhasznosítási technológia.

Ahhoz, hogy ma egy gyártóüzemben megvalósuljon a fent vázolt rendszer, nem szükséges befektetés.
Ha egy cég elavult rendszerrel működik, onnantól kezdve, hogy a szakember által vázolt, innovációként bevezetett hulladékhasznosítási rendszer elkezd működni, extra bevételre tesznek szert.

Kisfilm a hulladékhasznosításról: http://youtu.be/S6c4WY0FaVU
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.