OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2014. április 2., szerda 10:48

A Poem Holding Kft. sajtóközleménye
    Budapest, 2014. április 2., szerda (OTS) - Vegyes műanyag hulladék termikus bontásának komplex vizsgálata és innovatív hulladékfeldolgozási technológiai eljárás kidolgozása [KMR-12-1-2012-0194] innovációs projekt támogatást nyert és vállalt kutatási céljait elérte. A pályázatot sikerrel zárta.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140402_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140402_002.jpg

MIRE JÓ A SZEMÉTNEK HITT MŰANYAGHULLADÉK?

2014.március 31-én sikerrel zárult a Poem Holding Kft. által elnyert projekt, amely a Nemzetgazdasági Minisztérium kezelésében,a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap által 305.814.132 forinttal támogatott, 438.232.692 forint összköltségű kutatás-fejlesztésben valósult meg.

A KMR-12-1-2012-0194 számú támogatási szerződés keretében a Kedvezményezett elvégezte a vegyes műanyaghulladékok termikus bontásának komplex vizsgálatát és kidolgozott egy innovatív hulladékfeldolgozási technológiai eljárást.

A mindennapok használati tárgyainak mind szélesebb köre készül műanyagból. A nagy tömegben keletkező hulladék kezelése egyre nagyobb kihívást jelent a természet és az ember élhető környezete számára. A kutatás célja azonos volt azon kormányzati szándékkal, amely arra irányul, hogy minden lehetséges módon hozzá kíván járulni az ország energiafüggőségének csökkentéséhez, az energia ellátás biztonságának javításához. Növelni a szektor versenyképességét, biztosítva a fenntarthatóságot, a környezetvédelmi szempontok messzemenő figyelembe vétele mellett.

A kutatási eredmények alapján kijelenthető,hogy a vegyes műanyaghulladék nem csak energetikai célra alkalmas, hanem másod nyersanyaggá alakítva ismételten felhasználható a polietilén gyártásban. Az évente több százezer tonna mennyiségben keletkező műanyaghulladék mindaddig újra termelődik, amíg a feldolgozó ipar a használati tárgyakat a kőolaj származékú műanyagokból állítja elő, tehát belátható időn belül, még sokáig megújulóként kezelhető.

A hulladékból, a hagyományos energiahordozókhoz viszonyítva is magas energia tartalom kinyerése költség hatékony módon, környezet kímélően végrehajtható. Felhasználásuk a már bevált, meglévő eszközök alkalmazásával történhet.

A technológiai fejlesztés a Hídfő Plussz Kft. vácegresi telephelyén valósult meg, amely során létrejött komplex rendszer, a fenntartási időszak alatt, további kísérletek végzésére és a kutató helyek (egyetemek, MTA intézményei stb.) esetleges igényei kielégítésére is alkalmas.

Poem Holding Kft.
Székhely    6729 Szeged, Óbébai u. 18.
Telephely   2184 Vácegres, 087/30.
Adószám         12478295-2-06
Cégjegyzékszám  06-09-020532
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.