OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. március 28., péntek 13:10

Stratégiai együttműködés az ivóvíz-szolgáltatás biztonságának megőrzéséért - Középpontban 2 millió ember ivóvízbázisának védelme
    Budapest, 2014. március 28., péntek (OTS) - A környezet- és vízbázisvédelmet célzó stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Fővárosi Vízművek Zrt. és a szentendrei-szigeti települések önkormányzatait összefogó Szigeti Önkormányzati Társulás.

    A Fővárosi Vízművek Zrt. szolgáltatási területén élő 2 millió ember ivóvízellátásában meghatározó szerepet tölt be a szentendrei-szigeti ivóvízbázis, ahol a Társaság 750 ivóvíztermelő kútjának mintegy 70 százaléka található. A páratlan szépségű sziget természeti adottságai is páratlanok, ennek köszönheti a Főváros és agglomerációja a természetes tisztítással, úgynevezett parti szűréssel nyert, európai viszonylatban is kiváló minőségű ivóvizet. Különleges adottság, hogy Európa egyik legnagyobb, egy helyre koncentrált parti szűrésű ivóvízkészlete található a Szentendrei-szigeten.

Az ivóvízbázisok területén élni felelősség és egyúttal korlátokat is jelent mind az ott lakók, mind az önkormányzatok számára. A Fővárosi Vízművek és a helyi önkormányzatok, illetve az azokat összefogó Szigeti Önkormányzati Társulás között kialakított, hosszú évtizedekre visszanyúló partneri kapcsolat, folyamatos párbeszéd az alapja annak, hogy a korlátozások, tiltások okait megértsék és elfogadják a helyiek, hiszen ők azok, akik ténylegesen sokat tudnak tenni a vízbázisok védelméért.

A Fővárosi Vízművek ugyanakkor minden lehetséges eszközzel igyekszik hozzájárulni a szigetiek életkörülményeinek, életminőségének javításához, támogató és tevőleges partnerként részt venni a Szigeti Önkormányzati Társulás tagjainak a vízbázis-védelemmel harmonizáló fejlesztéseiben. Ennek egyik eszköze az a 2011 óta működő rendszer, melynek keretében az egyes önkormányzatok közigazgatási területén termelt vízmennyiség minden értékesített köbmétere után az arra jutó díj egy százalékát az önkormányzat kapja meg vízbázis-védelem céljára.

A 2014. március 28-án aláírt stratégiai együttműködési megállapodás célja, hogy az ivóvíz-szolgáltató és az érintett önkormányzatok környezet-és vízbázisvédelmi tevékenysége, az erre fordítható összegek felhasználása összehangoltan, a szakmai célok és a lakossági érdekek harmonizálásával történjék, lehetőséget teremtve a helyi települések népszerűsítésére, a környezetvédelmi törekvésekkel összeegyeztethető turizmus fejlesztésére.

A megállapodás az együttműködés kiemelt területeként jelöli meg többek közt a települések csatornázottságának megvalósítását, az árvízi gátrendszer fejlesztését, a hulladékgazdálkodás, azon belül is a szelektív hulladékgyűjtés, a zöldhulladék-kezelés, az illegális szemétlerakók felszámolásának kérdéskörét. A természeti környezet megóvását környezetvédelmi járőrszolgálat felállításával is biztosítani kívánják.

Az együttműködő partnerek nagy hangsúlyt helyeznek a szemléletformálásra, melynek keretében közös környezet- és vízbázisvédelmi tájékoztatókat és előadásokat, a helyi újságokban környezettudatos nevelést célzó cikkeket terveznek.

A környezetvédelemmel harmonizáló turizmus elősegítésére tanösvények, túraútvonalak kijelölése, Duna-parti pihenőhely és csónakkikötő létesítése, valamint a tavak és partjaik gondozása is szerepel a kitűzött célok között.  
                                                

Fővárosi Vízművek Zrt.
Szigeti Önkormányzati Társulás
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.