OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. január 15., szerda 09:05

Az új Porsche 911 Targa: egy modern klasszikus világpremierje
    Stuttgart, 2014. január 15., szerda (APA/OTS) - A 911 Targa világpremierje: a Porsche a Detroitban megrendezett Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon (North American International Auto Show [NAIAS]) mutatja be az extravagáns 911-es modell legújabb generációját a nagyközönségnek. Ez a modell az első, amelyben ötvöződik a klasszikus Targa-koncepció és a legmodernebb tetőtechnológia.

    A fénykép az epa-n (Európai Sajtófotó Ügynökség) ( http://www.epa.eu/ ) keresztül érhető el, és díjmentesen letölthető az alábbi internetes címen: http://ots.de/NWlVc

A legendás eredeti Targa modellhez hasonlóan az új verzióban szintén megtalálható a típus ismertetőjegye, a B-oszlop szerepét betöltő széles bukókeret, az első ülések fölül elcsúsztatható tetőszelvény, és a C-oszlop nélküli hátsó panorámaablak. A klasszikus modellel ellentétben azonban az új Targa tetőszelvénye gombnyomással nyitható és zárható. A gomb megnyomásakor a teljesen automatikus tetőmozgató szerkezet a vászontetőt a hátsó ülések mögé nyomja be, így semmi sem akadályozza az ott ülőket abban, hogy menet közben élvezhessék a kilátást.

Ezekkel a megoldásokkal az új 911 Targa az 1965-ben piacra dobott klasszikus előd magas minőségi színvonalat képviselő, innovatív változatának bizonyul. A széles hátsó karosszéria, amely minden összkerékhajtásos modell sajátja, a Targa bukókeret, a buborék alakú hátsó szélvédő és az alacsony építés rendkívül sportos megjelenést kölcsönöz a legújabb 911-esnek.

A 911 Targa 4-et 3,4-literes, 350 lóerős (257 kW) boxermotor hajtja. A Porsche dup-lakuplungos (Porsche Doppelkupplung [PDK]) sebességváltó és Sport Chrono csomag párosításának köszönhetően ez a modell mindössze 4,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége pedig 282 km/óra. A topmodell a 911 Targa 4S, amelyben 3,8 literes, 400 lóerős (294 kW) motor kapott helyet. Ez a változat 296 km/órás végsebességgel büszkélkedhet, és a PDK és a Sport Chrono csomag összjátéka révén 4,4 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. Károsanyag-kibocsátás szempontjából mindkét sportautó megfelel az Euro 6 emissziós szabványnak.

911 Targa: városi üzemanyag-fogyasztás 13,9 - 11,8 liter/100 km; városon kívüli (országúti) üzemanyag-fogyasztás: 7,7 - 6,9 liter/100 km; kombinált üzemanyag-fogyasztás: 10,0 - 8,7 liter/100 km; CO2-kibocsátás: 237 - 204 g/km, hatékonysági osztály: G, F**

Public Relations and Press
Product Press Sports Cars
Elena Marciniak
Telefon: +49 (0)711 911 - 29975
Email: elena.marciniak@porsche.de
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.