OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. december 13., péntek 11:02

A Thales megerősíti vezető pozícióját a magyar közlekedési piacon
    Bécs, 2013. december 13., péntek (APA/OTS) - A Thales az Új Széchenyi Terv részeként szerződést kötött a 70 km hosszúságú Gyoma-Békéscsaba-Lőkösháza vonalszakasz modern biztosító- és vonatbefolyásoló berendezésének kiépítésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt-vel. A projekt a Dunántúli Kft-vel együttműködve valósul meg. A szerződés értéke mintegy 80 millió EUR, az EU 85%-os társfinanszírozásával.

    "Nyolc évvel a kontinens első ETCS (European Train Control System - európai vonatbefolyásolási rendszer) határátmenetének átadása után a Budapest-Bécs vasútvonalon, ez a projekt, amely eleddig a cég legnagyobb magyarországi munkája, ismét ráirányítja a figyelmet a Thales tapasztalatára és szakértelmére az európai vonatbefolyásolási rendszerek területén" - nyilatkozta Alfred Veider, a Thales Austria ügyvezető igazgatója.

A szerződés felöleli a kétvágányú Gyoma-Békéscsaba vonalszakasz négy állomásának modern ELEKTRA biztosítóberendezését, valamint a vonalszakasz ETCS Level 2 berendezésének központját Békéscsaba állomáson. Az egyvágányú Békéscsaba-Lőkösháza vonalszakaszon ETCS Level 1 vonatbefolyásoló rendszerrel épül ki.
A vonal a kontinens fő vonalaiból felépülő transz-európai közlekedési hálózat IV. korridorának része. Ez a korridor Drezdából Prágán, Bécsen, Pozsonyon, Budapesten és Szófián át Isztambulig vezet.

"Az ETCS technológia egyre több európai vasútvonalon kerül telepítésre. Ez a projekt Magyarországot egy lépéssel közelebb hozza a célként kitűzött magasabb biztonság és kapacitásnövelés eléréséhez, ami a gyorsabb, hatékonyabb, vonzóbb vasúti közlekedés kulcsa. Különös örömre szolgál, hogy szoros osztrák-magyar együttműködés teszi lehetővé számunkra korszerű megoldások megvalósítását Magyarországon" - nyilatkozta Günther Trummer, Thales Vice President CEE & Balkans
Közvetlenül a vasfüggöny lebontása után - több mint 20 éve -, a Thales  úttörő szerepet vállalt a modern biztosítóberendezési technológiák magyarországi meghonosítása terén. Az első szerződések a MÁV-val (Hegyeshalom és Almásfüzitő állomások elektronikus biztosítóberendezéseire) 1995-re nyúlnak vissza. A MÁV, GySEV, BKV területén megvalósított számos sikeres vonatbefolyásolási és vasútbiztonsági projekt bizonyítja a Thales piacvezető szerepét Magyarországon.
A Thales széles körben telepített ETCS megoldásokat úgy Európában, mint a világ más részein. A Thales piacvezető az ETCS kivitelezésében, a telepített rendszerek 27%-ának megvalósítójaként.

A Thales világszerte vezető szerepet tölt be a az Aerospace, Transportation és Defence & Security piacszegmensekben. Az 56 országban mintegy 65 000 főt foglalkoztató  vállalatcsoport bevétele 2012-ben elérte a 14,2 milliárd eurót. Az Több mint 25,000 mérnök és kutató teszi lehetővé a Thales kimagasló képességét a legkomolyabb biztonsági elvárásokat kielégítő berendezések, rendszerek és szolgáltatások kialakítására, kifejlesztésére, megvalósítására. A Thales egyedülálló nemzetközi jelenléte egyedülálló, az egész világon  együttműködik megrendelőivel, partnereivel.

A Thales Austria lefedi a Thales minden üzleti területét Ausztriában, valamint aktív Bulgária, Magyarország, Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Makedónia, Horvátország, Szerbia és Albánia területén. A Thales Ausztriában több mint 350 dolgozót foglalkoztat, éves bevétele mintegy 90 millió euró. Alvállakozóival és beszállítóval együtt sok száz magasan kvalifikált munkahelyet tart fenn.

Thales, Transportation
Victoire Chartier
+33 (0)1 57 77 90 22
victoire.chartier@thalesgroup.com
Thales Austria GmbH
Petra Köstenbauer
+43 (0)1 27711 5249
petra.koestenbauer@thalesgroup.com
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.