OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. december 12., csütörtök 14:30

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség teljesítette a Kormány feltételeit az egyházi üggyel kapcsolatban, de érdemi visszajelzést nem kapott.
    Budapest, 2013. december 12., csütörtök (OTS) - Az EMMI időhúzó taktikájával folytatódik a MET és számos más egyházi státuszától alkotmánysértő módon megfosztott egyház vesszőfutása.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban egy közleményt adott ki, mellyel azt kívánta bizonyítani, hogy rendben és a törvényeknek megfelelő módon zajlik az új egyházi törvény végrehajtása.

A tájékoztatás másrészt - a Népszavától kicsikart "helyreigazítást" lobogtatva - arról akarja a nyilvánosságot meggyőzni, hogy a baloldali sajtóban az egyházi üggyel kapcsolatban valótlanságok láttak napvilágot, s ennek egyik forrása Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a többször megsemmisített, a Velencei Bizottság és a Magyar Alkotmánybíróság  által is bírált egyházügyi törvény azokat a felekezeteket, melyeket az Alkotmánybíróság 2012. január 12-ével jogaikba visszahelyezni rendelt most arra kényszerítik, hogy még nehezebb feltételekkel próbálják igazolni jóhiszeműen megszerzett és eddig tisztességgel gyakorolt egyházi státuszukat.

2013. október 1-éig kellett immár többedszer újra benyújtaniuk  az érintetteknek, így a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek is irataikat. Értelemszerűen ez csak újonnan alakult vallásfelekezetektől volna elvárható. A sértő és megalázó eljárás elhárítása esetén a hatóságok a nyilvántartásból való törlést és vagyonelkobzást helyezték kilátásba.

A sajtó érdeklődésére, hogy az időre beadott iratokkal kapcsolatban hetekkel a lépés megtétele után történt-e bármi érdemi reakció, azt válaszoltuk (s ezt azóta is fenntartjuk), hogy semmiféle értékelhető lépés a méltatlan időhúzáson kívül nem történt.

Az Alkotmánybíróság 2013-as, mindmáig hatályos márciusi döntésének elszabotálása miatt bírósághoz fordultunk. Az egész vesszőfuttatás miatt a strasbourgi bíróságnál perünk, rehabilitációs kérelmünk folyamatban van. A részünkre felkínált 1%-os támogatásoktól való megfosztásunk (még a 2010-ben felajánlott 1%-okat sem kaptuk meg) miatt ugyancsak bírósági eljárásokat indítottunk.

Az EMMI legújabb "törvényes" és "érdemi" lépése, mely szerint a határidő letelte előtti napon jelölt ki komolytalanul felvetett kérdések megvizsgálására "szakértőt", ugyancsak nem tekinthető felelős minisztériumi eljárásnak, mely alkalmas lehetne arra, hogy bárkit a tisztességes jogállami működés rendjéről meggyőzzön.

Iványi Gábor lelkész,
a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.