OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2013. november 26., kedd 10:12

A hó nyomában - Varázslatos téli pihenőnapok Alsó-Ausztriában
    Budapest, 2013. november 26., kedd (OTS) - A téli szórakozás Alsó-Ausztriában azt jelenti, hogy tökéletesen karbantartott pályákon élvezhetjük a sízést, a lesiklást. Kirándulni a behavazott téli tájban, és kihűlt kezünket egy kiadós korcsolyázás után finom forralt borral teli bögrével melengetni. Délután a kicsikkel szánkózni, és este beülni egy kényelmes fogadóba helyi specialitásokat kóstolni. Ennyi elég is ahhoz, hogy egy tökéletes téli élménnyel legyünk gazdagabbak.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20131126_002.jpg

Az alpesi kunyhók otthonos légkörében már a múlt század elején is szívesen időztek a művészek, költők és gondolkodók. Élvezték a napok csendes múlását. A letűnt korok elegáns légköre még ma is tetten érhető a Bécsi-Alpokban. Folytatva a hagyományokat, a jelenkor vendégei hangulatos wellnessoázisokban és hegyi kunyhókban pihenhetik ki magukat és nyerhetnek új inspirációt, régi népszokások, izgalmas téli sportok vagy más havas élmények közben. Az alsó-ausztriai Bécsi-Alpok régió igazán komoly hagyományokkal rendelkezik a nagyszabású sportesemények és az innovációk terén. A Semmering például a XX. század elején egész Ausztria egyik legfelkapottabb, aktív kikapcsolódást nyújtó nyári és téli üdülőhelye volt. A Bécsi-Alpok régió manapság pedig rendszeres házigazdája a női sí világkupafutamoknak.
A Hirschenkogel am Semmering síterepe, amely 1995 óta ad otthont sí világkupafutamoknak, egész Ausztria egyik leginnovatívabb síközpontjának számít. A sípályák 100 százalékban hóágyúzhatóak és Európa legerősebb világítási rendszerével varázsolnak csaknem nappali fényviszonyokat a sípályák többségére, és teszik ezzel a Semmeringet  Ausztria egyik legnagyobb éjszakai síterepévé. A 3 km hosszú, fény- és hangeffekteket kínáló élményszánkópálya néhány éve a világ első ilyen jellegű szánkópályájaként kezdte meg működését.

Ahol a sísport kezdetét vette - az Alsó-Ausztriában található Mostviertel régió igazán komoly hagyományokkal rendelkezik az síelés terén. A sportág mára világhírűvé vált képviselője, Mathias Zdarsky 1905-ben itt - a Lilienfeldnél található Muckenkogelen - rendezte a sísport első műlesikló versenyét. A régió síterepei napjainkban sportos kikapcsolódást és könnyed természeti kalandokat kínál.
Mostviertel nagyobb síterepei, mint a Hochkar bei Göstling, Lackenhof am Ötscher, Gemeindealpe bei Mitterbach, Annaberg ideális feltételeket kínálnak a kezdőknek és profiknak egyaránt. Legyen szó mélyhóval borított hegyoldalakról, izgalmas buckás pályákról vagy tágas családi lesiklópályákról.
A Mostviertel régió parányi, csábító síterepei közé tartozik a Forsteralm Waidhofen/Ybbs-nél, a Maiszinken Lunz am See-nél, a Königsberg Hollenstein/Ybbs közelében és Puchenstuben az Ötscher-Tormäuer Natúrparkban.
St. Aegyd am Neuwalde - aki sífutni, hótalpas túrázni vagy nordic walkingozni szeretne, az St. Aegyd am Neuwalde-ben a legjobb helyen jár. A kínálatban könnyű és nehéz útvonalak egyaránt szerepelnek, amelyek varázslatos panorámát nyújtó magaslatokra vezetnek, mint például a Gippel és a Göller. A "nordicsports academy" oktatást és vezetett túrázásokat is kínál.

Sajtókapcsolat:
Alsó-Ausztria Idegenforgalmi Képviselet
Igar-Bereczki Barbara
Tel: +4327/9000 19854
barbara.bereczki@noe.co.at
www.also-ausztria.info
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.