OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. február 19., kedd 11:24

Művészeti díjat alapított a Dunapack Kft., Magyarország piacvezető hullámtermékgyártója
    Budapest, 2013. február 19., kedd (OTS) - Idén első alkalommal, ünnepélyes gálaműsor keretében került sor a Dunapack Kft.  által alapított Mester és Tanítvány művészeti díjak átadására 2013. február 8-án  a MOM Művelődési Központban

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20130219_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20130219_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20130219_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20130219_004.jpg

    "A kultúra szeretete és tisztelete: az élet szeretete és tisztelete! Kultúrát - azonban - nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának" - mondta bölcsen Kodály Zoltán.
Minden generáció kötelessége, hogy megteremtse a kultúra nemzedékről nemzedékre történő hagyományozódásának feltételeit. Egy társadalom akkor kerül válságba, ha megszűnik ez a hagyományozódás, és ezáltal elsorvad az új és a korábbi nemzedék között a kapcsolat. A kultúra és a társadalmi élet szoros összefüggését átérzők felelőssége, hogy a nemzedékek közötti kapcsolatrendszert erősítsék, rámutassanak annak fontosságára, hogy a nemzet életében a kultúra folytonosságának egyik éltetője a "mester és tanítvány" viszony. Kultúránk gazdagsága több száz év hagyományozódó értékeinek összessége. Ebben a folyamatban a művészetek, a művészek szerepvállalása megkérdőjelezhetetlen.
    A Dunapack Kft. - Magyarország piacvezető hullámpapírlemez alapú csomagolóeszköz gyártója - ezért döntött úgy, hogy a 2013. évi társadalmi szerepvállalása jegyében hagyományteremtő szándékkal egy művészeti díjat alapít, amelyet minden évben olyan művészeknek ítélnek oda, akik életükkel, művészi munkásságukkal példaként szolgálhatnak az utánuk jövő nemzedék számára. Az ünnepélyes gálán a cég azokat a kiválasztott művészeket köszöntötte és díjazta meghívott ügyfelei társaságában, akik mesterei szakmájuknak, valamint az általuk kiválasztott fiatal tehetségeket, akik előtt nyitva áll a mesterré válás lehetősége.
A díjazott Mesterek: Cserhalmi György, Tokody Ilona, Kováts Kolos, Faragó András, Udvaros Dorottya, Fellegi Ádám, Papp István Gázsa
A díjazott Tanítványok: Nagy Péter, Benedekffy Katalin, Horváth István, Bódi Barbara, Sipos Veronika, Balatoni Péter, Corvinus Közgáz Táncegyüttes
    A társadalmi szerepvállalás jegyében a Dunapack Kft. -  több, mint két évtizedes fennállása óta -  eddig is többféle formában nyújtott támogatást fesztiváloknak, szakmai konferenciáknak, kulturális kiállításoknak és ország legnagyobb karitatív szervezeteinek. A cég húsz éve fő támogatója az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázatának, és egyben az Év Természetfotósa díj alapítója. A Mester és Tanítvány díj létrehozásával a Dunapack szeretné felhívni a figyelmet a megszerzett tudás és tapasztalat nemzedékek közötti átadásának fontosságára.

Elérhetőségi információk:
Mail: dunapack@dunapack.hu
Tel:   06 1 278 8103 vagy 06 1 278 8157
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.