2024. április 27. szombat

2012. november 21., szerda 13:03

Szállodai tartózkodás: Ahol az ár és a szolgáltatás (nincs) összhangban
    Nürnberg, 2012. november 21., szerda (APA/OTS) - Melyik városban kínálnak a vendégeknek a legtöbbet, és melyikben a legkevesebbet a pénzükért? A hotel.info [ www.hotel.info ], ez a világszerte több mint 210 000 szállodával kapcsolatot fenntartó ingyenes online szállodafoglalási szolgáltató megvizsgálta a több mint 5 millió szállást foglaló ügyfele által adott értékeléseket ár-érték arány* tekintetében. A vizsgálat a következő eredménnyel járt.

Prága, az aranyváros lenyűgöző épületek és kulturális sokszínűség mellett a nemzetközi fővárosokkal összehasonlítva a legjobb ár-érték arányú szolgáltatásokat is ez a város nyújtja. 7,98 ponttal a cseh főváros került a nemzetközi rangsor élére, ahol az élmezőnyben többnyire kelet-európai célállomások foglalnak helyet. Ezért kisebb meglepetés, hogy a szállást foglaló ügyfelek a portugál fővárost, Lisszabont 7,95 ponttal a 2. helyre szavazták be. Budapest 7,81 pontos értékeléssel a jónak mondható 6. helyet szerezte meg. Európán kívül elsősorban Bangkok szállodaipara kapott magas pontszámokat. A thaiföldi főváros 7,74 ponttal a 9. helyen zárt.

Míg a finnországi Helsinki 7,14 pontjával még meg tudta szerezni a 19 helyezést, a többi skandináv fővárosban a vendégek már kevésbé voltak megelégedve azzal, amit a szállodákban a pénzükért kaptak. Stockholm (6,45), Oslo (6,13) és Koppenhága (6,06) a hotel.info szállást foglaló ügyfeleinek véleménye alapján lényegesen alacsonyabb ár-érték arányt képvisel. A londoni és a moszkvai szállodatulajdonosok számára is volna még lehetőség a javításra, hiszen csak 6,30, illetve 6,09 pontot szereztek.

* A vendégek a szállodából való távozásuk után pontrendszer (0-tól 10-ig) segítségével értékelik a www.hotel.info webhelyen keresztül foglalt szállodákat. Az olyan kritériumok, mint a szoba minősége és a szobák tisztasága mellett értékelhető még az ár-érték arány is. Egyenlő pontszámok esetén a sorrendet a harmadik tizedesjegy határozta meg.

A sajtóközlemény teljes szövege itt található:

Sajtókapcsolat:

hotel.info