OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2012. május 21., hétfő 11:32

Miért kellene az ügyfeleknek megfizetni a telekomadót?
    Budapest, 2012. május 21., hétfő (OTS) - A Telenor már közölte, hogy az új, perc alapú távközlési adót érvényesíteni fogja áraiban és a többi nagy mobilszolgáltató álláspontja is hasonló. Ugyanakkor nem biztos, hogy a terhet mindenhol az ügyfeleknek kell viselni. A telekomadó bevezetése mindenkit költségei átgondolására késztet, ami átrendezheti a piacot és segítheti az innovatív, rugalmas hazai telekommunikációs vállalkozásokat.

    A hazai távközlési piac legnagyobb szereplői - elsősorban a nagy mobilcégek - már a perc alapú távközlési adóról szóló, május 18-i parlamenti szavazás előtt közölték: megtették a szükséges intézkedéseket. Ezt úgy is értelmezhetjük, hogy a júliustól érvényes díjszabásokban az ügyfelek már emelkedő tarifákkal számolhatnak. Vannak, akik csökkenő forgalmat, ebből eredő ÁFA bevételkiesést, sőt a vállalati ügyfeleknél az alaptevékenység visszafogását, tehát gazdasági visszaesést is jósolnak.
    Az új jogszabályból kiderül, hogy az adóalanyok a távközlési cégek. A szolgáltatók dönthetnek arról, hogy a hívószámonkénti maximum 700,-Ft-os - vállalati ügyfeleknél 2.500,-Ft-os - adót áthárítják-e ügyfeleikre, és ha igen, milyen mértékben.
     A nagy távközlési cégekkel szemben hazai innovatív telekommunikációs szolgáltatók már keresik a megoldást ügyfeleik számára az új adóterhek mérséklésére  - állítja Beliczay András, a magyarországi vállalati VoIP piacon 8 éve működő és jelentős szerepet játszó Opennetworks Kft. ügyvezetője. (A VoIP a távközlés egy olyan formája, ahol a beszélgetés nem a hagyományos telefonhálózaton, hanem az interneten vagy más, szintén IP-alapú adathálózaton folyik.)
    Sokan nem ismerik a hazai piac bejegyzett szolgáltatóit, akik a piacvezető mobil és vezetékes cégekkel azonos jogszabályok - elsősorban az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény - alapján tevékenykednek. Ezeket cégeket szigorú szolgáltatásminőségi elvárások - hangminőség, szerződéses garanciák, segélyhívások elérhetősége, adatbiztonság, ügyfélszolgálat - kötik és a Nemzeti Hírközlési és Médiahatóság (NMHH) felügyeli.
Szolgáltatásaikat már ma is a nagy távközlési cégek tarifáinál 30-70 %-al olcsóbban kínálják, így, ha érvényesítenék is a telekommunikációs adót, díjszabásuk még akkor is lényegesen kedvezőbb lenne az egyetemes szolgáltatókénál.
    Ugyanakkor ezek a cégek - saját, jelentős és kreatív fejlesztő kapacitásuknak köszönhetően - egyedülállóan rugalmas, minőségi és költséghatékony megoldásokat kínálnak. Szolgáltatásaik a KKV szektor mellett ideálisak a több telephelyes vállalkozások számára, vagy olyan cégeknek, melyek jelentős mértékben építenek a telefonos ügyfélkapcsolatokra.
Nem hisszük, hogy a telekomadó bevezetésével bárkinek rosszul kell járnia!  - szögezi le a szakember -  Mi és vélhetően a telekommunikációs piac más innovatív szereplői is napokon belül kidolgozzuk azokat a termékeket, csomagokat, melyek mérsékelhetik, vagy akár teljesen kompenzálhatják az adó miatt növekvő terheket.  
Budapest, 2012. május 21.

További információ:

Beliczay András, ügyvezető
Opennetworks Kft.
Tel: +36-20-316-7426
E-mail:abeliczay@opennet.hu

Stark Judit,  intézményi kapcsolatok
Opennetworks Kft.
Tel: +36-20-444-2435
E-mail: jstark@opennet.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.