OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. június 30. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2012. április 11., szerda 10:41

Kinek jut hely a bölcsődékben?
    Budapest, 2012. április 11., szerda (OTS) - Találnak-e munkát a kisgyerekes anyák? Több gyerek születik-e ahol több a bölcsőde? Ezeket a kérdéseket vitatták meg cseh, lengyel és magyar kutatók a Budapest Intézet és a Corvinus Egyetem közös rendezvényén.

    A friss kutatási eredményeket áttekintő műhelyvita egyik meglepő tanulsága, hogy - bár a visegrádi országokban különböző fórumokon időről időre előkerül a kérdés - a bölcsődei ellátásról fontosságához képest kevés szó esik. Annak ellenére, hogy a politikában egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az esélyegyenlőség betartására, a család-barát intézkedések támogatására, a nők foglalkoztatottságának növelésére, a gyakorlatban továbbra sem megoldott a gyermekek napközbeni ellátása, ami kihatással van a szülők gyermekvállalási döntéseire, de legfőképpen a nők választási lehetőségeit korlátozza.

A rendezvényt egy tágabb projekten belül a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatta.
Az elhangzott előadások letölthetők a www.budapestinstitute.eu honlapról.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.