OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2012. március 9., péntek 09:00

Gerincfájdalmakkal kapcsolatos tévhitek
    Budapest, 2012. március 9., péntek (OTS) - Bár a gerincbetegségek megelőzése egyre hangsúlyosabbá válik, a hatékony prevenció érdekében fontos eloszlatni néhány közkeletű gerincfájdalmakkal kapcsolatos tévhitet.

    - A rossz testtartás sokaknak csak esztétikai problémát jelent, pedig hosszútávon a gerinc degeneratív elváltozásaihoz is vezethet. A gerincfájdalmak jelentős része nem a gerinc kóros szerkezetből, hanem annak rossz használatából adódik.

- A gerincfájdalommal küszködő páciensek nagy része a tüneti kezeléseket részesíti előnyben az oki terápiával szemben. A tüneti kezelések a komplex konzervatív kezelés részeként a fájdalmat csökkentik, az életminőséget javítják, de a probléma okát nem szüntetik meg. A valódi, hosszútávú megoldást az izom- és csontrendszer helyes strukturális elrendezésének és szimmetriájának helyreállítása jelenti a testtartási izmok normál alaptónusának visszaállítása révén.

- A veleszületett vagy szerzett gerincbetegségek, pl. a gerincferdülés vagy a Scheuernann-kór nemcsak gyermekkorban, hanem felnőttkorban is hatékonyan kezelhető Schroth-terápiával.

- A porckorongsérv Mckenzie-terápiával műtét nélkül gyógyítható. A beteget csak indokolt esetben operálják, amikor a speciális gyógytornakezelés nem hoz eredményt.

- Bár a komplex preventív rehabilitációs és fejlesztő módszereket egyesítő úszás az egyik legkedveltebb gyógymód a gerincbetegségek kezelésében, a gyógytornát nem helyettesíti és nem pótolja a személyre szabott speciális korrekciót.

- A különböző nyakmerevítők, derékmerevítők, viselése csak a gerincet terhelő tevékenységek idején javasolt. Használatukkal óvatosnak kell lenni, mert hosszútávon a gerinckörnyéki izmok sorvadását idézhetik elő.

- A gerincbetegségek gyógyítására, a fájdalmak enyhítésére alkalmazott divatos mozgásformák nem mindig eredményesek, a szakember által javasolt, a diagnózisnak megfelelő különböző speciális technikák jóval hatékonyabbak.

Székely Réka
Súlypont Ízületklinika
www.sulypont.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.