OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 5. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2011. október 18., kedd 15:14

Kezet fogott a gyakorlat az elmélettel - Összehangolódik a gyakorlati és elméleti képzés a számvitel területén (1. rész)
    Budapest, 2011. október 18., kedd (OTS) - Formálisan is összehangolja tevékenységét ettől a tanévtől kezdődően a BPO cégcsoport számvitellel, adózással és könyvvizsgálattal foglalkozó cégei (a BPO-TAX Kft. és a BPO-AUDIT Kft.). és a Budapesti Gazdasági Főiskola. A két intézmény együttműködési megállapodást kötött, ami azt jelenti, hogy az adó- és számvitel területén a piac és a gyakorlati munka kívánalmaihoz tud igazodni a képzés. Az ország legjobb hírű, prosperáló könyvelő, könyvvizsgáló és adótanácsadó cégei közt számon tartott BPO  terepet  biztosít az elméleti tudás piacon való megmérettetéséhez, egyúttal nyitott a leginkább bevált végzett hallgatók fogadására, a pályán való elindítására, foglalkoztatására.

    A BPO és a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2011 októberében aláírt együttműködésének alapvető célja, hogy közös képzési teret hozzon létre, amelyben egyesül a két intézmény elméleti és gyakorlati tudásbázisa, kapcsolatrendszere, közös szakmai céljaik érdekében. E közös célok: a Főiskola hallgatóinak gyakorlati tapasztalatszerzése és a munkaerő-piacra való bekapcsolódásának segítése, a vállalati illetve a közszféra szakember-utánpótlásának biztosítása, végső soron a két intézmény szellemi kapacitásainak a hasznosítása, mindkettőjük szakmai érdekeit szem előtt tartva.
A két intézmény kapcsolata, együttműködése nem új - a főiskola hallgatóit régóta fogadják a BPO-s cégek: gyakorlati szakmai terepet nyújtva eddig is segítettek a gyakornokoknak szakdolgozataik elkészítésében, több pályakezdő fiatalt is kineveltek, akik azóta már kitűnő pozíciókat szereztek maguknak a BPO-n belül, illetve más cégeknél. A mostani megállapodással ez az együttműködés határozott körvonalakat kapott és kibővült.
A BPO és a BGF megállapodásban rögzítette, hogy közös gyakornoki programokat indít, amelynek keretében a főiskola segíti a legalkalmasabb gyakornokok megtalálását a BPO számára, amely viszont szakmai támogatást nyújt a pályakezdőknek az állások betöltéséhez. A két intézmény közös hazai és nemzetközi projekteket és pályázatokat dolgoz ki a kölcsönös információcsere és kooperáció részeként. A főiskola szakemberei a BPO által kezdeményezett és igényelt témákban kutatásokat, illetve módszertani fejlesztéseket végeznek, közös kutatóműhelyeket hoznak létre.
A gyakorlati szakemberképzés részeként a BPO munkatársai szorosan részt vesznek az oktatási tevékenységben is: konzultációs lehetőséget biztosítanak a szakdolgozatok, TDK dolgozatok elkészítéséhez, valamint részt vesznek a féléves képzéseket megalapozó szakmai háttértevékenységben: segítik a szakonként működő oktatási tanácsadó testület munkáját, a jegyzetek összeállítását, meghívott vendégelőadóként megosztják szakmai tapasztalataikat a főiskola hallgatóival, és a vállalati folyamatok ismertetésére bemutatóhelyet alakítanak ki. A BPO ösztöndíjat is alapít, amellyel rendszeresen jutalmazza a legjobb diplomamunkákat.
A kölcsönös előnyök érdekében a főiskola módszertani képzésekkel, kompetencia-fejlesztő tréningekkel segíti a cég speciális képzési igényeinek kielégítését. A BPO pedig vállalja, hogy a költségvetés számára befizetett szakképzési hozzájárulás egy részét a főiskola számára ajánlja fel, fejlesztési támogatásként. Megállapodásuknak része a szakmai hálózatépítés, közös szakmai-tudományos rendezvények megvalósítása is.(folyt.)


2011. október 18., kedd 15:14

Kezet fogott a gyakorlat az elmélettel - Összehangolódik a gyakorlati és elméleti képzés a számvitel területén (2. rész)
    

    
BPO-MGI - minőség, szakértelem, globális kapcsolatrendszer

A BPO 2001-ben alakult Magyarországon családi vállalkozásként, azzal a céllal, hogy professzionális szolgáltatást nyújtson kis és középvállalkozásoknak. Kezdetben könyvviteli és adótanácsadó szolgáltatásokat nyújtott, klasszikus könyvelőiroda formában. Dinamikus növekedésével párhuzamosan folyamatosan bővült a szolgáltatásainak köre: mára jelentős szakmai bázissal rendelkezik a könyvvizsgálati, könyvviteli, bér és munkaügyi, adó és vezetési tanácsadás területén.
2005-ben a cég minőségi munkájának elismerését jelentette, hogy felvételt nyert az MGI nemzetközi szövetségébe.
A cég kiemelt értékei közt tartják számon üzleti partnerei az ügyfélközpontúságot, a minőségi szolgáltatást, a szakértelmet, és a globális kapcsolatrendszert.

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény - a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola - összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül, míg 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.