OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2011. április 21., csütörtök 10:00

Pert vesztett a PSZÁF a Determinnel szemben
    Budapest, 2011. április 21., csütörtök (OTS) - A vonatkozó jog részleges mellőzésével, egyszerűen javítható adminisztratív hibákra hivatkozva a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2007-ben visszavonta a Determin Zrt. pénzügyi szolgáltatási engedélyét, egyúttal elrendelte a cég kényszer-végelszámolását. Az ügyben közel négy év eltelte után a Legfelsőbb Bíróság szolgáltatott igazságot.

    A cégbezáró PSZÁF-határozat felfüggesztését a Determin Zrt. azonnal kérte az illetékes bíróságtól, azonban az első és másodfokú bíróság nem látta indokoltnak a kérés teljesítését. A cég kivégzése  azonban mégis meghiúsult, mert az eljáró cégbíróság észlelte, hogy a PSZÁF végelszámolásra vonatkozó rendelkezése nem felel meg a jogszabályoknak. Szintén a PSZÁF kezdeményezésére a Determin Zrt. ügyfeleit nyom nélkül, teljes terjedelemben törölték a Központi Hitelnyilvántartó Rendszerből.

    Hogy eljárása teljes körű legyen, büntetőfeljelentést is tett a PSZÁF ismeretlen tettes ellen, így a PSZÁF megrendelésére a nyomozó hatóság - pénzügyi szakértővel felfegyverkezve - azóta is keresi azt a cselekményt, amit valaki nyakába lehetne varrni.

    A hibát hibára halmozó hatósági és bírósági eljárások végére tett pontot a Legfelsőbb Bíróság, hatályon kívül helyezve illetve megváltoztatva az ügyben meghozott határozatokat. A tanulságos történet és a vonatkozó fontosabb dokumentumok teljes terjedelemben hozzáférhetők a www.determinhitel.hu weboldalon.

Determin Hitelcentrum Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.