OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2010. május 20., csütörtök 15:58

A 25 éves Helen Doron Early English újdonságokkal ünnepel! (1.rész)
    Budapest, 2010. május 20., csütörtök (OTS) - 25 éves a Helen Doron Early English, a világ legnagyobb gyermek nyelviskola hálózata - 25 év, 30 ország, 1 milliónál is több kisdiák, ez a Helen Doron Early English számokban. Idén negyedévszázados születésnapját ünnepli a nemzetközi franchise hálózat, mely a válság ellenére, hazai és nemzetközi viszonylatban is prosperál. Magyarországon közel 8000 kisdiák tanul angolul Helen Doron módszerrel.

    

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen: http://ots.mti.hu/kep/OTS_20100520_002.jpg

Regénybe illő történet, hogyan lett egyszemélyes vállalkozásból 25 év alatt nemzetközi nagyvállalat. A történet 1985-ben egy zeneszobából indult. Helen Doron, nyelvész, lánya hegedűórája közben kezdett el azon gondolkodni, hogyan használhatná ki jobban azt a természetes tanulási készséget, amely minden gyermeknél 6-8 éves koráig megvan. A zenetanulásban akkor már ismert ún. Suzuki módszert vette alapul. Dr. Suzuki, hegedűtanár először is megmutatta a gyermekeknek, hogyan kell egy-egy dallamot eljátszani, majd otthon a felvett anyagot újra és újra meghallgatták a tanulók. Néhány alkalom után a gyerekek képesek voltak eljátszani a tanult dallamot anélkül, hogy tudtak volna kottát olvasni. Erre a természetes tanulási folyamatra építette fel Helen Doron saját nyelvtanítási módszerét. A kulcsa az anyanyelvi szintű nyelvtudás: úgy tanulni angolul, mintha az anyanyelvünket tanulnánk, hallás után, játék közben, szódolgozat és számonkérés nélkül. A módszer olyan sikeres lett, annyi szülőt és diákot vonzott, hogy néhány év múlva már országos hálózattá nőtte ki magát a cég, majd 1997-ben más országokban is hódítani kezdett a Helen Doron Early English.

Igazi magyar sikertörténet

Magyarországon 2002-ben Kissné Hőss Klára nyelvész kezdett el a Helen Doron módszerrel oktatni "Mackókuckó" óvodájában. A tanfolyam a magyar gyerekek és szülők körében is rendkívül sikeresnek bizonyult. Ezért egy év múlva megalapította a Magyar Helen Doron Franchise központot és az első hivatalos Helen Doron iskolát Magyarországon, 10 diákkal. Mára egy 67 franchise tagból álló, közel 150 iskolát tömörítő országos hálózatot vezet.
Kissné Hőss Klára nem a gazdasági sikerekre a legbüszkébb. Legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy közel 8000 gyermek kaphat lehetőséget arra, hogy anyanyelvi szinten sajátítsa el az angol nyelvet. Ahogyan mondani szokta: "30 évvel ezelőtt az számított analfabétának, aki nem tudott magyarul írni-olvasni, ma az, aki nem beszél angolul vagy nem tudja használni a számítógépet." Büszke rá, hogy a Helen Doronban tanuló diákok nagyobb önbizalommal, jókedvűen használják az angol nyelvet, örömnek és nem kényszernek fogják fel a nyelvtanulást. "Az angoltudás a sikeres felnőttkor kulcsa. Tökéletes nyelvtudás nélkül gyakorlatilag örök sikertelenségre vagyunk ítélve a modern Európában. Én pedig azt szeretném, hogy a mai magyar gyerekekből sikeres felnőttek váljanak."

Új termékek- hogy az angol még több gyermeknek elérhetővé váljon

A Helen Doron cégcsoport meglévő kínálata, a Helen Doron Early English, a Polly, a Super Nature, a MathRiders és Ready-Steady-Move termékei mellett most bevezeti óvodai csoportoknak szóló újdonságát a Didi The Dragon-t (Didi A Sárkány). A 2-5 éves gyerekeknek szóló bölcsődei és óvodai angolprogramot 26 részes rajzfilmsorozat egészíti ki.
A 25. évforduló méltó megünneplésére a cégcsoport forradalmian új fejlesztő programot indít: a Da Da Vinci-t. A finom és nagymotorika fejlesztésére irányuló új angolprogram születéstől 2 éves korig segíti a babákat.

A Helen Doron Early English nyelviskolák a nyelvvizsgáztatásban is élen járnak, speciális anyanyelvi tanítási módszerükhöz legjobban illő nyelvvizsgákat kínálnak a jövőben 7-18 éves gyermekek részére. (folyt.)


2010. május 20., csütörtök 16:02

A 25 éves Helen Doron Early English újdonságokkal ünnepel! (2.rész)
    

    Mit mond az EU?

Az EU minden tagországában elindította a korai nyelvoktatásról szóló Piccolingo kampányt. A kampány mindenekelőtt a szülőkhöz szól. Célja, hogy tudatosítsa bennük azt a tényt, miszerint "azok a kisgyermekek, akik nagyon korán kezdenek nyelveket tanulni, később könnyebbnek fogják érezni a további nyelvek tanulását, magabiztosabb lesz a hozzáállásuk idegen nyelvekhez és kultúrákhoz." (Európai Tanács)

Leonard Orban, a többnyelvűségért felelős EU-biztos Brüsszelben kijelentette:  "A legkönnyebben a legkisebbek tanulják a nyelveket. A korai nyelvtanulás óriási előnyt jelent számukra, több időt biztosít arra, hogy a gyermek természetes nyelvelsajátítási   mechanizmusai aktiválódjanak, továbbá olyan nyelvi és interkulturális tapasztalatot jelent, amely pozitívan járulhat hozzá a gyermekek kognitív, szociális, kulturális, akusztikai, nyelvi és személyiségfejlődéséhez és én tudatuk formálásához."


Az angoltudást nem lehet elég korán kezdeni

Felnőtt korban szinte lehetetlen tökéletesen, anyanyelvi szinten elsajátítani egy nyelvet. Erre csak akkor van esély, ha huzamosabb ideig külföldön élünk. Gyermekként viszont más a helyzet, 6-8 éves korunkig szinte teljesen természetesen tanulunk meg bármilyen nyelvet, elsajátítjuk a tökéletes kiejtést, hanglejtést és nyelvtani szabályokat.
Bizonyára sokan érzik hiányát annak, hogy gyermekkorunkban nem tanultak meg jól egy nyelvet, később egyéb tantárgyak, felvételik, munka mellett már sokkal nehezebb. De ezt nemcsak Helen Doron gondolja így.
"Nem beszélek idegen nyelveket. Ez olyan kínos!" - nyilatkozta Barack Obama 2008-as elnöki kampánya során, az Ohio-i Daytonban tartott városházi gyűlésen. Obama ezt a vallomást tette, miközben hangsúlyozta a gyermekkori nyelvtanulás fontosságát. Kifejtette, hogy a nyelvtanulás a gyerekek jövőjének kulcsa, hiszen ez "hathatós eszköz a jövőbeni foglalkoztatottság érdekében".
Obama, egy oktatással kapcsolatos kérdés megválaszolása során szögezte le, hogy nem érti azokat az embereket, akik úgy gondolják, csak egy nyelvre van szükségük "Gondolkodnunk kell azon, hogyan lehetnek gyermekeink kétnyelvűek. Minden gyermeknek egynél több nyelvet kellene beszélni."
Beszéde összefoglalójában Obama a következőt mondta,"... a gyerekek tulajdonképpen sokkal könnyebben tanulnak meg idegen nyelveket kiskorukban lehetőleg 5, 6 vagy 7 éves koruk előtt, mint mondjuk 46 éves korukban, mint például jómagam."

A Helen Doronnak jót tett a válság

2008 és 2009 a legtöbb cégnél a leépítésekről szólt, de nem így a Helen Doron hálózatban, mely a válság ellenére is 10% -kal bővült. Az utóbbi években a környező országokban is elindult az oktatás - és részben a magyar siker hatására - nem egyszer magyar tulajdonossal. Ennek oka talán az is, hogy egyre több szülő ismerte fel: válságos időszakban még inkább hátrányba kerülnek azok, akik nem beszélnek igazán jól angolul. Könnyebb munkában maradni vagy munkát találni akkor, ha felvételi beszélgetéseken magabiztosan és jó kiejtéssel beszélünk angolul.

30 Ország, ahol Helen Doron iskolák működnek

Ausztria
Bulgária
Ciprus
Csehország
Dél-Korea
Ecuador
Észtország
Franciaország
Fülöp-szigetek
Hong Kong
Horvátország
Izrael
Kína
Lengyelország
Liechtenstein
Macedónia
Magyarország
Mexikó
Németország
Nigéria
Olaszország
Oroszország
Portugália
Románia
San Marino
Spanyolország
Svájc
Szerbia
Szlovákia
Thaiföld
Törökország
Ukrajna


Katrin Pokuné Varga
Országos Franchise Központ
Helen Doron Early English
MathRiders
H-1106 Budapest, Váltó u. 40.
Tel: +36 1-262-3675
Fax: +36 1-431-8325
Mobil: +36 30-754-0575
www.helendoron.com
www.helendoron.hu
www.mathriders.com
www.supernature.hu
www.englishpolly.hu
www.ready-steady-move.hu

Encouraging childhood development and innovation through nurturing, creativity, excellence and innovation
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.