OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. június 28., péntek 15:36

Idén már 9 településsel bővült a Napenergia Térkép
    Budapest, 2024. június 28., péntek (OTS) - Június végén újabb 5 település került fel az ingyenesen használatható Napenergia Térképre, mely alapvető információkkal látja el a napelemes rendszer telepítése iránt érdeklődőket.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240628_004.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240628_005.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240628_006.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240628_007.jpg

A Solar ViewPoint Kft. és az Envirosense Hungary Kft. tavaly decemberben már közel 100 település benapozottsági és napenergia potenciál adatait tette elérhetővé, mely szolgáltatás idén újabb településekkel bővült. Az év elején Pápa, Kaposvár, Siófok, Szentes, majd néhány napja Sopron, Baja, Mosonmagyaróvár, Cegléd és Dunaújváros napenergiával kapcsolatos adatai kerültek ki a www.napenergiaterkep.hu oldalra.

Mire jó a Napenergia Térkép?

Az érdeklődők a kiválasztott épületre kattintva megtekinthetik az épületek besugárzási értékeit, illetve azt, hogy az adott tetőfelületen telepítendő napelemes rendszerekkel hozzávetőlegesen mekkora összeget tud megtakarítani a beruházó (teljes napenergia potenciál kihasználtság esetén érvényes értékek). Így több információval felvértezve vághatnak bele a napelemes rendszerek beszerzésébe. Az érdeklődők az oldalon további tájékoztatást is kérhetnek pályázati információkkal, ajánlatokkal kapcsolatosan.

Az oldalon feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a specifikus településrendezési, építési szabályzatok rendelkezéseire, valamint az energiaszolgáltatói előírásokra nem terjednek ki.

A szolgáltatás fejlesztésének ötlete a Solar ViewPoint Kft. és az Envirosense Hungary Kft. együttműködésének eredménye, mely kezdeményezéshez 2023. márciusában a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség is csatlakozott és együttműködő félként részt vesz a területi lefedettség bővítésében. Az elkövetkezendő hónapokban további települések megjelenése várható.

Fontos kiemelni továbbá, hogy az egy épületre vonatkozó, ideálisan elhelyezhető napelempanelek számának pontos megtervezését a Napenergia Térkép szolgáltatás nem helyettesíti, de igény esetén egyéb online szolgáltatásaival a Solar ViewPoint Kft. ebben is tudja segíteni az érdeklődőket.


Mellékletek:
1.    ábra - Különböző térképi nézetek - Ortofotó és Benapozottsági rétegek
2.    ábra - Címkereső, települési nézet
3.    ábra - Információs rész (Termelési érték, Megtakarítás)
4.    ábra - Napelemes rendszer telepítéséről tájékoztatás, ajánlatkérés
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.