OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 5. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2024. június 28., péntek 10:52

A Metrovagonmas most fejezi be az első szerelvény összeszerelését a minszki metró számára
    Budapest, 2024. június 28., péntek (OTS) - Az orosz Metrovagonmas vállalat (a TMH része) befejezi az első Minszk-2024 névre keresztelt új metrókocsik összeszerelését a minszki metró számára. Ahogy Andrej Sztyepnov vezérigazgató közölte, ehhez körülbelül 10 napra van szükség.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240628_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240628_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240628_003.jpg

- Ez egy modern vonat, amely a kulcsfontosságú 765-ös és 766-os sorozatunk alapján készült. A minszki változat megőrizte a sorozat minden előnyét: átjárható folyosók, széles ajtónyílások, levegőfertőtlenítős klímaberendezések, kényelmes utastérkialakítás és sok más. Az utasteret teljesen a minszki metró igényei szerint alakították ki. A mozdonyvezető fülkéje is átdolgozásra került. Úgy gondolom, hogy a következő 10 napban teljesen befejezzük a szerelvény összeszerelését, utána gyári pályákon teszteljük, majd a metróba küldjük futópróbára - mondta Andrej Sztyepnov.

A minszki metróval kötött szerződést 28 új metrókocsi szállítására 2023 tavaszán írták alá. Az új metrók a Minszk-2024 nevet kapták. A kocsik minden modern kényelmi és biztonsági követelménynek megfelelnek. Minszk mellett az új sorozatú vonatok már Baku és Taskent metróiban is közlekednek. Gazdasági nehézségek ellenére a Metrovagonmas továbbra is teljesíti kötelezettségeit minden megrendelője, köztük a budapesti metró felé is.

- A vonatok, amelyeket ma bemutatunk, kifejezetten a Zelenoluzsszkaja vonalon történő üzemeltetésre lettek tervezve, ahol peronajtókat alkalmaznak. Az ezekkel való szinkronizálás érdekében a kocsik módosítva lettek: konstrukcionálisan és a vezérlőrendszer szempontjából is. A kocsikat automatikus vezérlő- és peronajtó-szinkronizációs rendszerrel is felszerelték - tette hozzá a vezérigazgató.

Azt is megjegyezte, hogy az adott szerelvényt részben belorusz alkatrészek felhasználásával állították össze:

- Gyakorlatilag minden kocsinkban belorusz lengéscsillapítókat használnak. Ezen kívül sok más elem is akad onnét.

Andrej Sztyepnov kijelentette, hogy az orosz gyártó teljes mértékben képes kielégíteni a minszki metró igényeit a svájci gyártóval való együttműködés felfüggesztése után:

- Készek vagyunk bármilyen együttműködésre. Kapacitásaink évente körülbelül 800 kocsi gyártását teszik lehetővé. Ha a minszki kollégák nagyobb mennyiséget szeretnének vásárolni, készek vagyunk teljesíteni ezt a feladatot és helyettesíteni a svájci gyártókat. Ráadásul a belorusz piac nem új számunkra. Jelenleg körülbelül 200 általunk gyártott kocsi szállítja az utasokat a minszki metróban.

(Forrás: Metrovagonmas)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.