OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. június 10., hétfő 11:45

Az Achilles Data Program megnyitja az ajtót a feltörekvő újságírók előtt
    Prága, 2024. június 10., hétfő (OTS) - A Bakala Alapítvány elindítja az Achilles Data program új szakaszát a feltörekvő újságírók számára. Ez a kétfázisú program őszi előadásokból, majd mentorált csoportos munkából áll, egyedi lehetőséget kínálva az újságírói munka megismerésére és olyan értékes készségek, mint például az interjúkészítés és az oknyomozó újságírás alapjainak elsajátítására.

    Ez már a nyolcadik év, hogy a Bakala Alapítvány megszervezi ezt az elismert újságírói programot, amely nemcsak cseh, hanem szlovák, lengyel és magyar diákok számára is nyitott. A résztvevők első kézből tapasztalhatják meg az újságírói szakmát és szerezhetik meg a jövőbeli projektjeikhez szükséges gyakorlatot. Az Achilles Data program keretében sikeresen befejezett projektek egyedi lehetőséget kapnak arra is, hogy a program partner médiumaiban megjelenjenek.

A program minden alapképzésben és mesterképzésben részt vevő hallgató előtt nyitott, beleértve a többi mellett az újságírást, médiatudományt, politikatudományt, jogot, nemzetközi tanulmányokat, informatikát. "Hisszük, hogy minden területen rejtőzhet újságírói tehetség," mondja Václav Pecha, a Bakala Alapítvány igazgatója. "Az Achilles Data egyedi lehetőséget kínál a diákoknak, hogy maguk is megtapasztalják az újságírói hivatást. Emellett a program lehetőséget biztosít számukra, hogy kapcsolatokat építsenek ki az iparág szakembereivel és kapcsolati hálót építsenek jövőbeli karrierjükhöz."

A résztvevők kulcsfontosságú újságírói készségeket tanulnak meg tapasztalt mentorok irányításával. Megtanulják, hogyan ellenőrizzék és találják meg az adatokat és tényeket, hogyan írjanak lebilincselő, mélyreható elemző szövegeket, hogyan tartsák be az újságírói etikát és hogyan kezeljék a csapatmunkát. Ezt követően megszerzett tudásukat csoportos munkában hasznosítják különböző esetek vagy témák feldolgozása során.

A program korábbi éveinek záró projektjei között társadalmi hatású elemzések is szerepeltek. A résztvevők vizsgálták a TikTok alkalmazást és annak társadalmi fenyegetéseit, elemezték a kratom legalizálásának kérdését, és feltárták az Azerbajdzsánból származó "zöld" energiaellátási javaslat történetét. Munkájuk eredményeit olyan médiumokban publikálták, mint a Deník N, az Ekonom és a Stop Korrupció Alapítvány weboldala.

A programra való jelentkezés május 29-én nyílik meg, a jelentkezési határidő szeptember 30. A kurzus ingyenes, és magában foglalja az utazási és szállásköltségeket a nem prágai résztvevők számára. További információk a programról és a jelentkezési űrlap megtalálhatók a Bakala Alapítvány - Achilles Data Program oldalán (https://www.bakalafoundation.org/programy/achillova-data/).

Az Achilles Data programot a Bakala Alapítvány szervezi, együttműködve a szlovák Zastavme korupciu alapítvánnyal és az Egyesült Államok Csehországi Nagykövetségének támogatásával. A projekt egyik partnere a Ján Kuciak Oknyomozó Központ, amely a szlovák oknyomozó újságíró, a szintén Achilles Data kurzust végzett Ján Kuciak örökségét viszi tovább.

Média Kapcsolat:
Tereza Fialová
Junior PR Konzultáns, MSL Czech Republic
Telefon: 601 354 062
Email: tereza.fialova@mslgroup.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.