OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. május 29., szerda 16:00

Konferencia a Tisza-tó horgászatáról
    Tiszafüred, 2024. május 29., szerda (OTS) - A Tisza-tó horgászatát szervező Tisza-tavi Sporthorgász Kft. 2024. május 24-én nagy sikerű konferenciát rendezett a Tisza Balneum Hotelben, Tiszafüreden.

    A konferencián F. Kovács Sándor képviselő úr köszöntötte a résztvevőket és kiemelte a horgászturizmus jelentőségét a Tisza-tó térségének életében. Gratulált a társaság munkájához és kifejezte reményét a folytatáshoz. A képviselő úr Hegedüs Gábor ügyvezetővel közösen jelentette be azt a jó hírt, miszerint azok a magyar horgászok, akik 2022. január 1. óta nem váltottak éves területi engedélyt a Tisza-tóra, 2024. június 1-től fél áron vehetnek éves jegyet.

Virág Tibor, Tiszafüred város alpolgármestere, a kft. tulajdonosi körét képező önkormányzatok nevében magasra értékelte a Tisza-tavi horgászat fejlesztésében az elmúlt 15 évben elért eredményeket.

Hegedüs Gábor ügyvezető előadásában beszélt a Tisza-tó kialakulásáról és az elárasztás utáni évek mesés halállományáról, valamint a horgászat mellett folyamatosan kialakuló turisztikai ágazatokról. Elmondta, hogy az eredményes horgászturizmus szervezésének kulcsa a szoros együttműködés a helyi lakosokkal, a térség vízügyi, természetvédelmi és rendőrségi szervezeteivel. Utalt arra is, hogy a kft. több olyan feladatot is elvégez, amely az egész térségnek hasznos. Ilyen például a rendszeres szemétgyűjtés, a hínárkaszálás, az újabb és újabb horgászhelyek kiépítése és karbantartása, de a Tisza-tó népszerűsítése is. Külön megköszönte munkatársai lelkiismeretes és korrekt munkáját. Zárásként pedig azt is bejelentette, hogy a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. 2025 január 1.-től is folytatni kívánja a Tisza-tó horgászatának és halgazdálkodásának szervezését, és tevékenységeinek megújításához megkezdte a felkészülést.

Következőkben a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. munkatársai tartottak előadásokat egy-egy érdekes szakmai területről.

Juhász Benedek marketing vezető a horgászat Tisza-tavi fontos szerepéről beszélt.

Juhász Máté biológus a horgászati módszerek aktuális trendjeit ismertette, valamint kiemelte, hogy mennyiség helyette a minőségi horgászat lehetőségeit kell fejleszteni.

Papp Gábor ökológus a Tisza-tó halgazdálkodásáról és a társaság kutatási munkáiról beszélt.

A szünet után Bardócz Tamás halgazdálkodási tanácsadó ismertette a kft. következő időszakra tervezett horgászturisztikai és halgazdálkodási stratégiáját, amelyben fontos szerepet kap az illeszkedés a térség természetközeli, csendes turizmusához.

Madár Zsolt, a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója hozzászólásában bemutatta a tervezett, határon átívelő Kishorgász Csereprogramot, amelyben a Hargita megyei és a Tisza-tó térségi gyermekhorgászoknak lesz majd lehetősége megismerni egymás horgászvizeit.

A szakmai előadásokat Tóth Péter építész zárta, aki bemutatta annak az építészeti projektnek a koncepciótervét, amely egy több épületből és építményből álló együttesként, kulturális, tudományos és szakrális kapcsolódást biztosíthat majd a Tisza-tóhoz.

Záró hozzászólásában dr. Pajtók Gábor képviselő úr hangsúlyozta az együttműködések fontosságát. A konferenciát dr. Fazekas Sándor képviselő úr zárta, aki felhívta a figyelmet a Tisza-tó valamennyi turisztikai értékére, utalva arra, hogy ezeket csakis a természeti értékek megőrzésével együtt lehet fejleszteni, majd befejezésként sok sikert kívánt a kft. további munkájához.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.