OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2024. május 23., csütörtök 11:20

Jelentős beruházásokat hajtott végre a Kőröstej Baranya és Somogy vármegyében
    Budapest, 2024. május 23., csütörtök (OTS) - A Brexit Alkalmazkodási Tartalék keretéből a Külgazdasági és Külügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett felhívás alapján a Kőröstej Kft. sikerrel pályázott és nyert el mintegy 1,1 milliárd forint támogatást. A támogatás segítségével megvalósított mintegy 2,2 milliárd forint értékű fejlesztéssel növelték a termelés hatékonyságát és a gyártási kapacitást a kacsótai és barcsi üzemekben. Emellett a Kőröstej Kft. által gyártott tejtermékek - elsősorban sajtok - elérhetőségét és az értékesítés hatékonyságát is jelentősen javítani tudták a hagyományosan erős közel-keleti piacaikon.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240523_001.jpg

Az összesen közel 1,8 milliárd forint értékben megvalósult beruházásokat a termékeik iránt megnövekvő kereslet kiszolgálására, illetve a hatékonyabb, korszerűbb gyártási megoldások kialakítása érdekében hajtották végre. Így nőtt a két érintett üzemben a gyártási volumen, illetve a meglévő termékeik eltarthatósági idejét is jelentősen növelni tudták - egyes termékek esetében a hűtés nélküli tárolhatóság és forgalmazás lehetőségét is megteremtve.

A Baranya vármegyei Kacsótán többek között új, kiváló energetikai tulajdonságokkal rendelkező hűtő-tárolóegységet és hűtőberendezést helyeztek üzembe. Ömlesztőgépet, automatikus csomagoló-kartonozó gépeket telepítettek, új kút fúrásával növelték az üzembiztonságot, valamint polcrendszereket építettek a csomagolóanyagok, alapanyagok és késztermékek hatékony tárolása érdekében. A Somogy vármegyében található barcsi üzemben a megnövekedett termelési volumen kiszolgálása érdekében a sűrített levegő hálózat és az elektromos hálózat bővítését valósították meg, valamint modern analizáló- és egyéb laborműszereket szereztek be.

A projekt keretében emellett csaknem 400 millió forint értékben hajtottak végre informatikai fejlesztéseket és növelték termékeik elérhetőségét, valamint támogatták azok értékesítését a közel-keleti piacokon.

A Kőröstej Kft. 5 kontinensre exportál évi mintegy 40 milliárd forint értékben Magyarországon gyártott sajtokat és egyéb magas feldolgozottságú tejtermékeket. Az elkészült beruházásokkal a céljuk az, hogy tovább erősítsék a magyar tejtermékek jelenlétét a hazánktól távol fekvő exportpiacokon is.

További információ: Nagy Béla cégvezető nagy.bela@korostej.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.