OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. május 8., szerda 09:35

Miskolci Szimfonikus Zenekar 2024-2025 évad - sajtóközlemény
    Miskolc, 2024. május 8., szerda (OTS) - Meghirdette következő évadját a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Török Levente személyében új művészeti vezetőt ismerhet majd meg a zenekar közönsége a következő évadban és ezzel párhuzamosan a bérletek összeállítása és elnevezése is a megújulást tükrözi majd.

    Két bérletet és egy kamarahangverseny-sorozatot kínál a Miskolci Szimfonikus Zenekar a tisztelt nagyérdemű számára az új évadban, melyek egyesítik a régi koncertsorozatok erényeit a Németországból haza érkezett fiatal karmester friss látásmódjával.

A nyolc koncertet tartalmazó nagy bérlet mostantól MAESTRO néven érhető majd el, míg a négy hangversenyt magába foglaló kisebb bérlet a CAPRICCIO elnevezést kapta. Egy régi-új hangverseny-sorozattal, a BELVÁROSI ZENEI ESTÉKKEL pedig Miskolc talán legpatinásabb koncertjeit, a legpatinásabb helyszínen, a Zenepalotában szeretnék újra elérhetővé tenni az érdeklődők számára.

A MAESTRO Bérlet közreműködői között mindenekelőtt kiemelendő, hogy két világhírű zenekar koncertmestere is elfogadta a Miskolci Szimfonikus Zenekar felkérését. A Drezdai Staatskapelle koncertmestere, Gyenge Tibor tolmácsolásában Brahms, míg a Milánói Scala koncertmestere, Francesco De Angelis előadásában Hacsaturján hegedűversenyét élvezheti majd a sorozat közönsége.

Ez utóbbi hangversenyt a világ leghíresebb Operaházait is megjárt karmester, Rico Saccani vezeti majd, aki nem mellesleg hosszú éveken keresztül volt első vendégkarmestere a Magyar Állami Operaháznak.

Egy igazi karmester doyen, a venezuelai Carlos Riazuelo is ellátogat majd Miskolcra, de vendégkarmesterként láthatják majd vezényelni a hangverseny-látogatók Kovács Lászlót, a miskolciak talán legszeretettebb karmesterét, valamint többek között Héja Domonkost a Magyar Televízió IX. Nemzetközi Karmesterversenyének győztesét.

Vendégegyüttesként a Debreceni Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus, valamint a Cantemus Vegyeskar is megfordul majd Miskolcon. A neves szólisták sorából pedig érdemes kiemelni egy igazi különlegességet, amikor is Pál István Szalonna és Bandája tolmácsolásában csendülnek majd fel az eredeti népi dallamok, amire a Bartók és Kodály általi feldolgozások reflektálnak majd a Miskolci Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában.

A bérletek már elérhetőek a zenekar hivatalos oldalán: https://www.mso.hu/berleteink
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.