OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2024. április 19., péntek 14:15

A városi közlekedés új hajtóereje - Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon
    Budapest, 2024. április 19., péntek (OTS) - A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. Ezt támasztja alá a Decathlon Magyarország elektromos kerékpárokból származó árbevétele is, ami idén már 90%-os növekedést mutat a 2023-as év azonos időszakához képest. A sportszerkereskedő vállalat ezt a tendenciát erősítené tovább széles termékportfóliójával, valamint egy új generációs modellel: a piacon egyedülálló automataváltós elektromos kerékpárral, amit kerekasztal-beszélgetéssel kísért sajtótájékoztatón mutatott be.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240419_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240419_003.jpg

Hazai viszonylatban még számos kérdés és tévhit övezi az e-bike-okat, de egyre többen ismerik fel a bennük rejlő lehetőségeket. A vállalat saját eredményei által is tapasztalja a pozitív változást.
"2023-ban a vállalat teljes felnőtt kerékpár forgalmának 13%-át tették ki az elektromos kerékpárok, idén pedig már az első negyedévben jelentős növekedést látunk. Fontos, hogy az egyre tudatosabb felhasználók széles portfólióból tudjanak választani, így megtalálható nálunk az összecsukható, a trekking, a mountainbike és a cargo kerékpár is. Emellett célunk, hogy minél többen megismerjék és a városi közlekedésben is kihasználják az elektromos kerékpárok által nyújtott előnyöket" - mondta Miklós Lőrinc, a Decathlon országos kerékpársport-igazgatója.

A Nemzeti Kerékpáros Stratégia jövőképe, hogy 2030-ra a magyar lakosság egyharmada hetente többször elsőszámú közlekedési eszközként válassza a kerékpárt. "A környezeti terhek csökkentésére és az infrastruktúra kihívásaira elsősorban az gyakorolna pozitív hatást, ha az emberek nem a hagyományos biciklit, hanem az autójukat helyettesítenék elektromos kerékpárral. Ennek egy kiváló verziója lehet a tömegközlekedés és kerékpár kombinált verziója, illetve a munkába járás is fáradságmentesen és praktikusan megoldható így akár az agglomerációból is" - mondta Rajna Botond, a KTI Hálózattervezési Osztályának vezetője.

"A Magyar Kerékpárosklub legutóbbi, Így bringázik Magyarország kutatásából kiderült, hogy a kerékpárral megtett átlagos távolság vidéken 5-6 km, míg Budapesten 18 km. Az elektromos kerékpárok használata ezeket a hatótávokat jelentősen növelheti. Ez fenntarthatósági és egészségi szempontból is kedvező, hiszen az ilyen jellegű rendszeres kardió mozgás is nagyon sokat segít a szív- és érrendszer betegségeinek kockázatának csökkentésében" - tette hozzá Kádár Melinda, a Magyar Kerékpárosklub kommunikációs munkatársa.

A városi kerékpárhasználat növekedését támogatják a Decathlon kerékpáros innovációi, mint amilyen a most bemutatott termék is, a Magyarországon egyedülálló automataváltós LD920E elektromos kerékpár. A belga E2 Drives startup vállalkozással közösen kifejlesztett, forradalmian új Owuru motorja exkluzív all-in-one technológiát kínál, ami egyesíti az elektromos rásegítést és a könnyed automata sebességváltást, így simán és teljesen automatikusan váltja a sebességfokozatokat. Ez az újítás, amellett, hogy nincs manuális váltó, végtelen számú áttételt tesz lehetővé: a sebességfokozat automatikusan igazodik a kerékpáros által megválasztott pedálozási ütemhez. A mérnökök több mint 10 éven keresztül fejlesztették.

Az LD920E automata váltós modell a Decathlon Magyarország online kínálatában, valamint budaörsi üzletében már elérhető.

- vége -

A DECATHLONRÓL
A Decathlon a kezdők és az élsportolók számára egyaránt elérhető, globális, több szakterületre specializálódott sportmárka, amely minden szinthez innovatív sporteszközöket gyárt. Több mint 100 000 csapattársával és 1700 üzletével világszerte a Decathlon és csapatai 1976 óta dolgoznak egy folyamatos ambíció megvalósításán: Megmozgatni az embereket a sport csodáin keresztül, hogy egészségesebbek és boldogabbak legyenek egy fenntartható jövőben.

A francia tulajdonú, Magyarországon piacvezető sportszerkereskedő áruházlánc immár 19 éve van jelen a hazai kereskedelmi piacon. A vállalat 24 áruházzal rendelkezik és 1400 fő munkavállalót foglalkoztat.

Háttéranyag: https://we.tl/t-xyixXeqAdi
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.