2024. május 3. péntek

2024. április 19., péntek 14:15

A városi közlekedés új hajtóereje - Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon
    Budapest, 2024. április 19., péntek (OTS) - A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. Ezt támasztja alá a Decathlon Magyarország elektromos kerékpárokból származó árbevétele is, ami idén már 90%-os növekedést mutat a 2023-as év azonos időszakához képest. A sportszerkereskedő vállalat ezt a tendenciát erősítené tovább széles termékportfóliójával, valamint egy új generációs modellel: a piacon egyedülálló automataváltós elektromos kerékpárral, amit kerekasztal-beszélgetéssel kísért sajtótájékoztatón mutatott be.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Hazai viszonylatban még számos kérdés és tévhit övezi az e-bike-okat, de egyre többen ismerik fel a bennük rejlő lehetőségeket. A vállalat saját eredményei által is tapasztalja a pozitív változást.
"2023-ban a vállalat teljes felnőtt kerékpár forgalmának 13%-át tették ki az elektromos kerékpárok, idén pedig már az első negyedévben jelentős növekedést látunk. Fontos, hogy az egyre tudatosabb felhasználók széles portfólióból tudjanak választani, így megtalálható nálunk az összecsukható, a trekking, a mountainbike és a cargo kerékpár is. Emellett célunk, hogy minél többen megismerjék és a városi közlekedésben is kihasználják az elektromos kerékpárok által nyújtott előnyöket" - mondta Miklós Lőrinc, a Decathlon országos kerékpársport-igazgatója.

A Nemzeti Kerékpáros Stratégia jövőképe, hogy 2030-ra a magyar lakosság egyharmada hetente többször elsőszámú közlekedési eszközként válassza a kerékpárt. "A környezeti terhek csökkentésére és az infrastruktúra kihívásaira elsősorban az gyakorolna pozitív hatást, ha az emberek nem a hagyományos biciklit, hanem az autójukat helyettesítenék elektromos kerékpárral. Ennek egy kiváló verziója lehet a tömegközlekedés és kerékpár kombinált verziója, illetve a munkába járás is fáradságmentesen és praktikusan megoldható így akár az agglomerációból is" - mondta Rajna Botond, a KTI Hálózattervezési Osztályának vezetője.

"A Magyar Kerékpárosklub legutóbbi, Így bringázik Magyarország kutatásából kiderült, hogy a kerékpárral megtett átlagos távolság vidéken 5-6 km, míg Budapesten 18 km. Az elektromos kerékpárok használata ezeket a hatótávokat jelentősen növelheti. Ez fenntarthatósági és egészségi szempontból is kedvező, hiszen az ilyen jellegű rendszeres kardió mozgás is nagyon sokat segít a szív- és érrendszer betegségeinek kockázatának csökkentésében" - tette hozzá Kádár Melinda, a Magyar Kerékpárosklub kommunikációs munkatársa.

A városi kerékpárhasználat növekedését támogatják a Decathlon kerékpáros innovációi, mint amilyen a most bemutatott termék is, a Magyarországon egyedülálló automataváltós LD920E elektromos kerékpár. A belga E2 Drives startup vállalkozással közösen kifejlesztett, forradalmian új Owuru motorja exkluzív all-in-one technológiát kínál, ami egyesíti az elektromos rásegítést és a könnyed automata sebességváltást, így simán és teljesen automatikusan váltja a sebességfokozatokat. Ez az újítás, amellett, hogy nincs manuális váltó, végtelen számú áttételt tesz lehetővé: a sebességfokozat automatikusan igazodik a kerékpáros által megválasztott pedálozási ütemhez. A mérnökök több mint 10 éven keresztül fejlesztették.

Az LD920E automata váltós modell a Decathlon Magyarország online kínálatában, valamint budaörsi üzletében már elérhető.

- vége -

A DECATHLONRÓL
A Decathlon a kezdők és az élsportolók számára egyaránt elérhető, globális, több szakterületre specializálódott sportmárka, amely minden szinthez innovatív sporteszközöket gyárt. Több mint 100 000 csapattársával és 1700 üzletével világszerte a Decathlon és csapatai 1976 óta dolgoznak egy folyamatos ambíció megvalósításán: Megmozgatni az embereket a sport csodáin keresztül, hogy egészségesebbek és boldogabbak legyenek egy fenntartható jövőben.

A francia tulajdonú, Magyarországon piacvezető sportszerkereskedő áruházlánc immár 19 éve van jelen a hazai kereskedelmi piacon. A vállalat 24 áruházzal rendelkezik és 1400 fő munkavállalót foglalkoztat.

Háttéranyag: https://we.tl/t-xyixXeqAdi