OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2024. április 17., szerda 15:40

Karibi hangulat a Margitszigeten - Fesztivál, koktélok és LURA koncert júliusban
    Budapest, 2024. április 17., szerda (OTS) - Vegyünk egy távoli szigetvilágot, hozzá egy vibráló hangú énekesnőt, sok napfényt, fűszerezzük meg egy felfoghatatlanul gazdag zenei örökséggel, majd tálaljuk Budapest szívében, a legszebb szabadtéri színház színpadán! A Margitszigeti Színház nyári műsorának igazi különlegessége lesz LURA koncertje július 24-én, melynek alkalmából hamisítatlan karibi fesztiválhangulat kerekedik majd a Margitszigeten. A nagyszínpadi koncertet megelőzően, valamint azt követően a Barrio Latino zenekar közreműködésével, táncos bulival és színes koktélokkal várja a közönséget a színház. E ritmusok lüktetését hallva aligha tud majd bárki ülve maradni!

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240417_002.jpg

ELŐADÁS: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/lura-koncert/
VIDEÓ: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/lura-koncert/

LURA először Budapesten

A népszerű playlistek elmaradhatatlan dalai közé tartoznak manapság is a zöld-foki előadók slágerei. Ismerősen csenghet Mayra Andrade, Sara Tavares, Tcheka, Hernani, Mario Lucio, Nancy Vieria, Elida Almeida, Teofilo Chantre és Evora neve is. A műfaj világszerte legkiemelkedőbb énekesnője pedig egyértelműen LURA, aki még sosem járt Budapesten, ám a Margitszigeti Színház meghívására hazánkba utazik, hogy egy felejthetetlen bulival fűszerezze a nyarat. A fantasztikus hangú és mozgású, energiával teli énekesnő a Zöld-foki-szigetek őszintén táncolható dallamait hozza el majd el. Az autentikus zene Lura hangján megszólalva világszerte magával ragadja a közönséget. Szuggesztív énekhangjával, magával ragadó történetmesélésével a Zöld-foki-szigetek zenei hagyományainak mélyére kalauzol.

Friss hangok, régi gyökerek

Az énekesnő, nemrég egy új albummal lepte meg rajongóit, melyben új hangzásokkal kísérletezik, ugyanakkor hű marad portugál és zöld-foki gyökereihez. Az énekesnő a Zöld-foki Köztársaság zenei hagyományait ötvözi modern elemekkel, létrehozva ezzel egy olyan művet, ami nemzetközi színtéren is elismerést arat.

Honnan ez a sok csoda?

Az alig félmilliós lakosú ország ontja magából a zenét, mindenütt folyik, lebeg és lüktet, áramlik akár a morna, az ország legismertebb exportcikke, amit Césaria Évorának köszönhetően az egész világ megismert és szívébe zárt. A morna legnépszerűbb autentikus képviselője jelenleg LURA, aki megmutatja, hogy ezt a csodát nemcsak gondozni érdemes, hanem megmutatni is. Ez a zene mára a lakosság identitásának és egyben az ország gazdasági fejlődésének egyik meghatározó és megkerülhetetlen pillérévé vált. Csak hallgatni kell, lehunyni a szemünket és képzeletben elrepít egy olyan helyre, ahol boldogok lehetünk!

Karibi buli a koncert előtt és után

A LURA koncert előtt és után a Barrio Latino zenekar alapozza meg a remek hangulatot, a színház udvarán, a kerengőben. Az együttes "Con Clave Y Tambó" című dala rövid idő alatt bejárta az egész világot, Perutól Japánig több, mint 50 országban táncol már rá a salsa közösség. Az egyik leghíresebb kubai szálloda, a Havannában található Capri is az ő zenéjüket használta fel reklámfilmjében. Ők az első magyarországi timba zenekar, énekesük a Hondurasból származó Mario Ochoa. A csapat zenéjét felfedezte a Grammy-díjas hangmérnök és lemezkiadó Michael Lazarus, így a zenekar első kislemeze a kaliforniai Latin Pulse Music kiadó gondozásában jelent meg.

Karibi fesztiválra készül Budapest

Előzenekar, after party és egy nagyszínpadi show is várja a közönséget július 24-én a Margitszigeti Színházban. Lura hangja és színpadi előadásmódja világszerte magával ragadja a publikumot. Lelkét két kultúra hatja át, amelyek jelen vannak életében, dallamaiban és művészi pályáján: a portugál és a zöld-foki szigeteki.

www.margitszigetiszinhaz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.