OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. április 8., hétfő 11:25

Szakembereink haladéktalanul megkezdték a hiba feltárását a Veres Péter utcában - Egy nagy- és egy kisátmérőjű vezeték is eltört
    Budapest, 2024. április 8., hétfő (OTS) - Az 1949-ben fektetett, 600 mm átmérőjű öntöttvas vezeték törése miatt kellett hétfőn reggel teljes szélességben lezárni a XVI. kerületi Veres Péter utcát a Sárgarózsa utca és a Thököly utca között.

    A nagyátmérőjű vezeték egyébként vízhiányt nem okozó sérülése mellett eltört egy kisebb, 150 mm-es lakossági ellátó vezeték is. Ez utóbbi javításáig a Veres Péter utca 1. és 29. között vízhiánnyal kell az ott élőknek számolniuk, Munkatársaink mindent megtesznek a szolgáltatás mielőbbi helyreállítása érdekében, de az csak a két vezeték együttes kezelése mellett lehetséges. Átmenetileg a Farkashida utca 7-9. előtt található szükségkúttá alakított tűzcsap nyújt lehetőséget ideiglenes vízvételezésre.

Mivel a nagyátmérőjű vezetékből kiáramló jelentős mennyiségű víz alámosta az útburkolatot, előreláthatóan mintegy 200 négyzetméternyi úttest és járda javítása lesz szükséges. A Veres Péter utca érintett szakaszán az autóforgalom és a közösségi közlekedés, így a HÉV és a 44-es, a 45-ös, a 176E, a 276E és a 277-es autóbusz közlekedése is ellehetetlenült. A H8-as és a H9-es HÉV az Örs vezér tere és Mátyásföld, repülőtér között nem közlekedik, pótlóbusz jár az Örs vezér tere és Cinkota között, mely Nagyicce állomást nem érinti. A buszok terelő útvonalon közlekednek, több megállót nem érintenek.

Jelenleg a kiáramlott víz szivattyúzása, a hiba feltárása és a munkagödör kialakítása folyik, ezt követően kerülhet sor a sérült vezetékek cseréjére, majd az útburkolat javítására. Bár szakembereink minden erejükkel arra törekszenek, hogy mielőbb helyreálljon a megszokott forgalmi rend, ez várhatóan több napot is igénybe vesz, a munka akár a hétvégéig is elhúzódhat. A hibajavítást nehezítheti és lassíthatja, hogy több közművezeték is húzódok az út alatt, ami más közszolgáltatókkal való egyeztetést és együttműködést is szükségessé tehet.

Köszönjük a XVI. kerületben élők és közlekedők türelmét és megértését!

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.