OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 1., csütörtök 11:02

Lejártak az éves matricák
    Budapest, 2024. február 1., csütörtök (OTS) - Mától büntetnek, ha nincs megváltva 2024-es úthasználati jogosultság. Mivel szerdán éjfélkor lejártak a tavalyi éves országos és vármegyei autópálya matricák, csütörtökön nulla órától már csak 2024-as úthasználati jogosultság birtokában lehet a díjköteles utakon közlekedni, ellenkező esetben pótdíjat kell az autósnak fizetnie - figyelmeztet az e-autopalyamatrica.hu portál.

    
Érdemes tudni, hogy az e-matricát minden esetben a díjköteles útra való felhajtás előtt kell megvásárolni, azonban ha az úthasználó 60 percen belül észreveszi, hogy e-matrica nélkül használja az adott utat, még megvásárolhatja az arra szóló jogosultságot, és így elkerülheti a pótdíjfizetést. A kellemetlenségek elkerülése érdekében még a fizetés előtt ellenőrizzük a megadott rendszámot, felségjelet, járműkategóriát és az érvényességet.

Pótdíj és pótdíjkülönbözet

Személygépkocsik és kishaszongépjárművek esetén (D1, D2 kategória) a büntetés 21 830 Ft, 60 napon túli fizetésnél 87 270 Ft az emelt pótdíj összege. Pótdíjkülönbözetet kell leróni, ha a gépjárműre a szükségesnél alacsonyabb kategóriás jogosultságot vásároltak. Amennyiben D2 helyett D1 vagy U kategóriás matricát vásárolunk, a különbözet összege 10 990 Ft, 60 napon túl 44 000 Ft.    

Az idén megváltott éves országos és vármegyei jogosultságok 2025. január 31-ig érvényesek.

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.