OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2024. január 24., szerda 09:25

Nemzetközileg is elismert a MiReHu
    Miskolc, 2024. január 24., szerda (OTS) - A MiReHu Nonprofit Kft. már több, mint tíz éve képvisel meghatározó szerepet a vármegye hulladékgazdálkodásában, magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak és jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A Társaság rendkívül elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóság mellett.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240124_001.jpg

2019-ben kezdték szemléletformáló programjukat, melynek célja, hogy a lakosságot segítse és ösztönözze a hulladéktudatosabb, fenntarthatóbb életmód elsajátítására.

Többszörösen díjnyertes programjuk az évek alatt saját márkává fejlődött, mely a MaKuka brand nevet kapta. Borsodi vállalkozásként egy olyan helyi szót választottak a márka nevéül, mely tartalmazza a hulladékgyűjtés eszközét, a kukát. A márka megalapítást a számos pozitív visszajelzés indukálta, így jött létre egy olyan brand, melyhez helyi és országos szinten is a hulladékgazdálkodás, a fenntarthatóság, a szemléletformálás és környezettudatosság társul.

A MaKuka program számos hazai környezetvédelmi díjjal büszkélkedhet, azonban a MiReHu-t az a megtiszteltetés érte, hogy 2023. év végén megkapta az első nemzetközi elismerését, ugyanis az Egyesült Királyság egyik kiemelkedő online magazinja, a BUILD a tavaly első alkalommal megrendezett Környezeti Fenntarthatósági Díj versenyzői közé választotta és az Év Hulladékgazdálkodási Vállalkozása díjjal jutalmazta. Ez a rangos díjprogram a környezeti fenntarthatósági iparágban működő vállalkozások kiemelkedő eredményeit és innovációit ismeri el.

A magazin jelmondata is erős üzenet az ipar szereplőinek, BUILD - a kiválóság elismerése az egész világon, ennek érdekében számos területen díjazzák a világ ipari szereplőit. A Környezeti Fenntarthatósági Díj megalapításának célja, hogy az iparág kiemelkedő alakjainak reflektorfénybe állításával ösztönözze a többi vállalkozást arra, hogy törekedjenek a fenntartható gyakorlatok minél nagyobb mértékű alkalmazására és a körforgásos gazdaság elveinek megvalósítására.

A verseny érdekessége, hogy a BUILD jelölő bizottsága online kutatás alapján választja ki azokat a nemzetközi szereplőket, akiket érdemesnek tartanak a díjuk elnyerésére.

A MiReHu minden szempontból megfelelt a BUILD magazin kiválasztási szempontjainak, hiszen a hazai hulladékgazdálkodás úttörő alakja a szemléletformálás terén, számos alkalommal működött már együtt más vállalkozásokkal a saját programjuk kialakításában, sokakat pedig arra ösztönzött, hogy a meglévő programjukat fejlesszék és tegyenek többet a helyi lakosságért, a fenntarthatóság és a környezetvédelem népszerűsítéséért.

A díjról angol nyelven az alábbi linken lehet olvasni: https://www.build-review.com/awards/environmental-sustainability-awards/, a díjazottakról megjelent online magazin pedig itt érhető el: https://www.build-review.com/issues/environmental-sustainability-awards-2023/.

MaKuka szemléletformáló program

A MaKuka egy olyan országosan egyedülálló szemléletformáló program, mely számos egyedi, saját fejlesztésű játékkal és programmal segíti a kicsiket és nagyokat. A MiReHu vezetése és kollektívája a szakmai tudásuk birtokában ötletel és valósít meg újabb és újabb tudat- és szokásformáló eszközöket, melyekkel még színesebbé tehetik a meglévő palettájukat.

A MiReHu hisz az élményalapú oktatásban ezért valamennyi fejlesztésük célja, hogy úgy adjanak át kézzel fogható, szakmailag hiteles és használható tudást, hogy az cselekvésre ösztönözze a lakosságot.

Az elmúlt években több ezren látogattak már el a MiReHu-hoz és vettek részt valamelyik eseményükön, foglalkozásukon. A MaKuka nagy népszerűségnek örvend, hiszen az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden generáció számára készítettek tanulságos és szórakoztató programot.

"Úgy véljük érdemes a generációkba fektetni, hisszük, hogy a fenntarthatóság csak együtt érhető el, melynek lényeges része az edukáció. Fontosnak tartjuk, hogy a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás kulcsfontosságú elemei a megelőzés és az újrahasználat minél szélesebb körben elterjedjen, hogy a gyerekektől a felnőttekig mindenki számára természetes és az első megoldás ez legyen a folyamatos hulladéktermelés helyett.

Csapatunk rendkívül büszke a meglévő elismeréseire, az első nemzetközi elismerés pedig kiemelt helyet foglal el a szívünkben" - mondta Ladányi Roland, ügyvezető.

A MiReHu Nonprofit Kft. szemléletformáló programjáról további információ a www.mirehu.hu/szemleletformalas oldalon található.

A BUILD magazinról:
A BUILD egy negyedévente megjelenő online magazin, mely elsősorban az építőipar és ingatlanpiaccal foglalkozik, azonban olvasóikat a fenntarthatósággal, a formatervezés világával és az infrastruktúrával kapcsolatos információkat osztanak meg. Minden kiadvány célja, hogy bemutassa az iparágakat ma formáló leginnovatívabb vezetőket, kreatív márkákat és elkötelezett cégeket.
A BUILD magazin tulajdonosa az AI Global Media, egy 2010-ben alapított B2B digitális kiadó.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.