OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. január 24., szerda 09:05

Keresztfélévkor is népszerű az Óbudai Egyetem
    Budapest, 2024. január 24., szerda (OTS) - Több mint 70 százalékkal többen jelentkeztek az Óbudai Egyetem keresztféléves képzéseire, amely az elmúlt évihez képest és a nyári jelentkezésekhez hasonlóan rekordot döntött az Óbudai Egyetem - tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente. A kiemelkedő eredményhez jelentős mértékben járult hozzá a képzési paletta bővítése, az új MSc szakok bevezetése. Kiemelkedő számokat hozott az adattudományi, valamint a környezetmérnöki mesterképzési szakokra történő jelentkezés - tette hozzá az Óbudai Egyetem rektora.

    Az Óbudai Egyetemen keresztféléves képzésen 198-an kezdhetik meg tanulmányaikat februárban, ami a tavalyihoz képest 74 százalékos emelkedést jelent - ismertette az összesített jelentkezési számokat Prof. Dr. Kovács Levente. Mint fogalmazott: 15 szakot hirdettünk meg keresztféléves indulással, köztük szakoktató alap, biztonságtechnikai, gépészmérnöki, kórháztechnikai és orvostechnikai mérnöki, mechatronikai mérnöki, valamint vállalkozásfejlesztés mesterképzések közül választhattak a továbbtanulni szándékozók. Legnépszerűbbnek az adattudomány MSc és a villamosmérnöki MSc levelező szakok bizonyultak. Nagy siker a most először induló környezetmérnöki MSc és meglepetés a könnyűipari mérnöki MSc is, amelyet több év után ismét nagy érdeklődés övez.

A keresztféléves képzésekre jelentkezők száma is azt bizonyítja, hogy nő a fiatalok érdeklődése az Óbudai Egyetem mérnöki, informatikai, gazdaságtudományi képzései iránt - húzta alá a rektor megemlítve, hogy a szeptemberben induló képzésekre február 15-ig jelentkezhetnek a továbbtanulás előtt állók. A felvételizők 20 alap- és 23 mesterszak, illetve 5 felsőoktatási szakképzésre jelentkezhetnek. Több képzés angol nyelven is felvehető, illetve duális és kooperatív képzési formában, különböző munkarendben választható.

Az új tanévtől új képzések is indulnak. Bővebb információ a felvételizőknek szóló oldalunkon található: https://felveteli.uni-obuda.hu/.

Az Óbudai Egyetem képzéseire a Felvi.hu oldal e-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni, ahol a felvételi menetéről, határidőkről is részletes információk találhatók.

Budapest, 2024. január 24.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.