OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2024. január 23., kedd 16:02

Juhászné Antal Gabriella kapta a Béres-díj Szolnok kultúrájáért kitüntetést
    Szolnok, 2024. január 23., kedd (OTS) - Kitüntetésekkel ismerték el Szolnokon a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kulturális életében kiemelkedő teljesítményt felmutató kiválóságokat a magyar kultúra napja alkalmából, január 22-én. Az ünnepi rendezvényen az idén hetedik alkalommal került átadásra a Béres Gyógyszergyár által alapított Béres-díj Szolnok kultúrájáért kitüntetés. Juhászné Antal Gabriella ének-zene szakos mestertanár dr. Béres Józseftől, a Béres Gyógyszergyár elnökétől és Béres Klárától, a Béres Alapítvány elnökétől vehette át az elismerést.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240123_002.jpg

A Béres Gyógyszergyár szolnoki gyártóbázisa révén 1996 óta van jelen a vármegye életében. A magyar gyógyszergyártásban meghatározó szerepet betöltő vállalat termékeinek jelentős részét Szolnokon állítják elő. A Béres Gyógyszergyár 2018-ban alapította a Béres-díj Szolnok kultúrájáért kitüntetést, mellyel évente a magyar kultúra napjához kötődően egy olyan személy munkáját ismerik el, aki Szolnokon, illetve a régióban kiemelkedő munkát végez kultúránk ápolásáért, fennmaradásáért és az új generációk számára történő továbbadásáért.

Juhászné Antal Gabriella ének-zene szakos mestertanár értékteremtő, hagyományőrző és a közművelődést lelkiismeretesen támogató tevékenysége és kiemelkedő eredményei alapján méltó arra, hogy a hosszú évek óta Szolnokon végzett munkájának megbecsülése jeléül Béres-díj Szolnok kultúrájáért kitüntetésben részesüljön.


Háttéranyag a Béres-díj Szolnok kultúrájáért 2024-es díjazottjának tevékenységéről:

Juhászné Antal Gabriella ének-zene szakos mestertanár pályafutását Szolnokon a Bartók Béla Kamarakórusban kezdte, később tagja lett a Szolnoki Szimfonikus Zenekarnak és a Kodály Zoltán Vegyeskarnak, majd több éven keresztül a Tisza Táncegyüttes főállású zenészeként dolgozott. Ő alapította a Sodrás népzenei kisegyüttest, akikkel a város meghatározó gyermek néptáncegyütteseinek - a Corvinkának, a Tallinkának és a Vadvirágnak - rendszeres népzenei kíséretet biztosított. Alapítója és elnöke volt a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesületnek. Ének-zenei tudását, pedagógiai érzékét a felnőttek körében is kamatoztatja, több éve vezeti a Szolnoki Népdalkört.

Több mint 20 éve végez tudatos tehetséggondozói munkát a népdaléneklés és a népi hangszereket alkalmazó muzsikálás terén. A Szandaszőlősi Alapfokú Művészeti Iskola néptánc szakán évente közel 400 gyermek zenei kíséretét biztosítja a próbákon és fellépéseken. Együttesei, szólistái országos és vármegyei népdalversenyeken számos első helyezést és kiemelt arany minősítést szereztek, a Pántlika Énekegyüttes többször nyerte el a Magyarországon ma elérhető legmagasabb népzenei minősítést, az Aranypáva Díjat.

Társadalmi szerepvallása is példaértékű. Biztosan számíthatnak rá a helyi civil közösségek, egyházak, karitatív szervezetek, ha egy-egy műsor összeállítását kérik, vagy segítséget várnak tőle kulturális programjaikhoz. Tanítványaival szívesen vállal ének- és hangszerbemutatót óvodákban, általános- és középiskolákban.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.