OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 1., péntek 10:20

Lezárult a Milton Friedman Egyetem épületenergetikai beruházásának előkészítése
    Budapest, 2023. december 1., péntek (OTS) - Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatással valósult meg a Milton Friedman Egyetem épületenergetikai beruházásának előkészítése, melynek során a Széchenyi 2020, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 61 282 500 forint összegű európai uniós támogatást nyert a "KEHOP-5.2.15-21 Középületek energetikai fejlesztéseinek előkészítése" tárgyú felhívásra benyújtott támogatási kérelmével.

    A Milton Friedman Egyetem használatában álló oktatási épület az építés korának megfelelő technológiai és energetikai színvonalon épült. Az elmúlt évtizedekben a szükséges karbantartások elkészültek, de átfogó korszerűsítés nem történt. A hosszú távú fenntarthatóság érdekében elengedhetetlen az épület komplex energetikai korszerűsítése.

A pályázat keretében a Milton Friedman Egyetem használatában álló békásmegyeri épület komplex energetikai felújításának kivitelezési tervdokumentációját készítették el, azért, hogy a tervezett beruházás révén az épület energetikai működése hatékony és takarékos legyen.

A pályázat keretében elkészült kiviteli tervdokumentáció tartalmazza az épület szigetelését, illetve a ablakok és ajtók cseréjét. A fűtési rendszer korszerűsítése megújuló energiák felhasználásával valósul meg, melynek során napelemes rendszer talajszondás hőszivattyús rendszer telepítésére kerül sor.

A komplex fejlesztési terv az irodák, tantermek, közösségi terek szellőztető-rendszerének megújítását, fan-coillal való ellátását, illetve az egyetem többi helyiségében a radiátorok cseréjét és termosztátos szelepeinek beépítését is magában foglalja.

Az épületenergetikai beruházás nagymértékben hozzájárulna a Milton Friedman Egyetem épületének energiatakarékosságához, az energiafelhasználás racionalizálásához és a megújuló energiafelhasználás fokozásához, valamint támogatja a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban meghatározott eredmények elérését és hozzájárul a környezetvédelmi célkitűzések eléréséhez.

További információ kérhető:
Milton Friedman Egyetem
Cím: 1039 Budapest, Kelta utca 2.
E-mail: palyazati.iroda@uni-milton.hu
Honlap: https://uni-milton.hu/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.